Wanneer ik deze blog schrijf, ben ik weeral gepakt en gezakt om te vertrekken. Afgelopen zaterdag een goeie terugreis gehad uit Font Romeu en vandaag (vrijdag) alweer de heenreis naar Phoenix. Uitpakken van een stage en terug inpakken voor een stage plus wedstrijd. Ik moet jullie niet vertellen dat het vandaag een stuk moeilijker was om alles bij elkaar te krijgen en de toegelaten kilo's niet te overschrijden. In totaal zal ik een kleine vier weken van huis zijn.

Volgende halte op mijn weg naar Kona wordt dus Phoenix. De afgelopen twee jaar deed ik het ook zo. Drie weken op voorhand vertrekken en de eerste twee weken gaan trainen in de droge en zeer warme omstandigheden in Arizona. Pas de laatste week reis ik dan door naar Hawaii, waar het veel vochtiger is maar ook iets koeler. Een ideale combinatie en planning voor mij. Als ik twee weken doorsta in Phoenix, dan voelt Hawaii precies een stuk frisser aan voor mij. Ik checkte net het weerbericht en de volgende tien dagen zal de temperatuur in Phoenix schommelen tussen 35 en 42 graden!

Op gebied van trainingen wordt het de eerste dagen daar wat aanpassen aan de tijdszone (min 9 uur) en de weersomstandigheden. Daarna volgt het laatste zware trainingsblok van tien dagen. Ik kijk er naar uit, ik heb er veel goesting in en ik voel mij nu al goed gerecupereerd na de afgelopen rustige dagen thuis. Gemiddeld trainde ik sinds zondag zo'n drie uur per dag en dat is toch heel wat minder dan de afgelopen drie weken. Maar, dat is nodig om progressie te kunnen maken. Periodiseren en je lichaam ook de tijd geven om de trainingen te verwerken.

Naast mijn rustig trainingsbestaan was het anders wel behoorlijk druk thuis! Familie en gezin krijgen voorrang, maar ook de media eisten mij een stuk op: interviews met Het Nieuwsblad, Sporza en Focus (Duits magazine), die dan binnenkort zullen te zien en te lezen zijn. Maar die week thuis was ook de gelegenheid om nog eens gans mijn team te 'bezoeken'. Zo ging ik langs bij de osteopaat, de masseur, de sportpsychologe en de therapeute die zich ontfermt over mijn voeding. Er was overleg met trainer Luc Van Lierde, met LTTL-voorzitter Christiaan Roels en met de verantwoordelijke Topsport Defensie Marc Van Vleymen plus eens kort binnen wippen in de kazerne in Ieper.

Phoenix zal een stuk rustiger zijn, bijna anoniem en ver weg van alles. De perfecte situatie om er de focus nu helemaal in te brengen met nog drie weken te gaan!

Tot volgende week vanuit de USA!

Fre

Wanneer ik deze blog schrijf, ben ik weeral gepakt en gezakt om te vertrekken. Afgelopen zaterdag een goeie terugreis gehad uit Font Romeu en vandaag (vrijdag) alweer de heenreis naar Phoenix. Uitpakken van een stage en terug inpakken voor een stage plus wedstrijd. Ik moet jullie niet vertellen dat het vandaag een stuk moeilijker was om alles bij elkaar te krijgen en de toegelaten kilo's niet te overschrijden. In totaal zal ik een kleine vier weken van huis zijn.Volgende halte op mijn weg naar Kona wordt dus Phoenix. De afgelopen twee jaar deed ik het ook zo. Drie weken op voorhand vertrekken en de eerste twee weken gaan trainen in de droge en zeer warme omstandigheden in Arizona. Pas de laatste week reis ik dan door naar Hawaii, waar het veel vochtiger is maar ook iets koeler. Een ideale combinatie en planning voor mij. Als ik twee weken doorsta in Phoenix, dan voelt Hawaii precies een stuk frisser aan voor mij. Ik checkte net het weerbericht en de volgende tien dagen zal de temperatuur in Phoenix schommelen tussen 35 en 42 graden!Op gebied van trainingen wordt het de eerste dagen daar wat aanpassen aan de tijdszone (min 9 uur) en de weersomstandigheden. Daarna volgt het laatste zware trainingsblok van tien dagen. Ik kijk er naar uit, ik heb er veel goesting in en ik voel mij nu al goed gerecupereerd na de afgelopen rustige dagen thuis. Gemiddeld trainde ik sinds zondag zo'n drie uur per dag en dat is toch heel wat minder dan de afgelopen drie weken. Maar, dat is nodig om progressie te kunnen maken. Periodiseren en je lichaam ook de tijd geven om de trainingen te verwerken.Naast mijn rustig trainingsbestaan was het anders wel behoorlijk druk thuis! Familie en gezin krijgen voorrang, maar ook de media eisten mij een stuk op: interviews met Het Nieuwsblad, Sporza en Focus (Duits magazine), die dan binnenkort zullen te zien en te lezen zijn. Maar die week thuis was ook de gelegenheid om nog eens gans mijn team te 'bezoeken'. Zo ging ik langs bij de osteopaat, de masseur, de sportpsychologe en de therapeute die zich ontfermt over mijn voeding. Er was overleg met trainer Luc Van Lierde, met LTTL-voorzitter Christiaan Roels en met de verantwoordelijke Topsport Defensie Marc Van Vleymen plus eens kort binnen wippen in de kazerne in Ieper.Phoenix zal een stuk rustiger zijn, bijna anoniem en ver weg van alles. De perfecte situatie om er de focus nu helemaal in te brengen met nog drie weken te gaan!Tot volgende week vanuit de USA!Fre