De 48-jarige Limburger wordt de nieuwe bondscoach van wereldkampioen Polen, zo bevestigde de bond van het topvolleyballand.

Heynen stond sinds begin 2017 aan het hoofd van de Red Dragons. Vorig jaar leidde hij de Belgen op het EK nog naar een verrassende vierde plaats.

De Belgische bond bevestigde eerder al dat hij de afgelopen dagen met de Poolse federatie gesproken had. Van 2013 tot 2015 was Heynen al actief in Polen, als trainer van de club Bydgoszcz.

De ex-coach van Maaseik combineerde zijn job aan het hoofd van de Red Dragons met die van coach van Friedrichshafen in Duitsland. Hij was ook bijna vijf jaar Duits bondscoach.

De volleybalfederatie gaat nu op zoek naar een opvolger. Het WK staat van 10 tot 30 september op de agenda in Italië en Bulgarije.

De 48-jarige Limburger wordt de nieuwe bondscoach van wereldkampioen Polen, zo bevestigde de bond van het topvolleyballand.Heynen stond sinds begin 2017 aan het hoofd van de Red Dragons. Vorig jaar leidde hij de Belgen op het EK nog naar een verrassende vierde plaats. De Belgische bond bevestigde eerder al dat hij de afgelopen dagen met de Poolse federatie gesproken had. Van 2013 tot 2015 was Heynen al actief in Polen, als trainer van de club Bydgoszcz. De ex-coach van Maaseik combineerde zijn job aan het hoofd van de Red Dragons met die van coach van Friedrichshafen in Duitsland. Hij was ook bijna vijf jaar Duits bondscoach. De volleybalfederatie gaat nu op zoek naar een opvolger. Het WK staat van 10 tot 30 september op de agenda in Italië en Bulgarije.