Volleybalploeg Knack Roeselare verovert tiende Beker

Knack Roeselare heeft zondag de Belgische Beker in het volleybal voor mannen veroverd. In de finale in het Sportpaleis in Antwerpen versloegen de West-Vlamingen Noliko Maaseik met 3-0. De setstanden waren 25-19, 25-23 en 26-24.

Voor Roeselare, dat wordt gecoacht door Emile Rousseaux, is het de tiende Beker, de tweede op rij. Maaseik mikte op een vijftiende bekerzege, de eerste sinds 2012.

De ploeg uit Roeselare ging een onzekere wedstrijd tegemoet, want van de laatste 4 competitiewedstrijden had het er maar liefst drie verloren, meldt sporza.be. De ploeg nam dankzij Hendrik Tuerlinckx vrij vroeg een voorsprong op de uitdager. De eerste set moest die dan ook de duimen leggen tegenover het Roeselaars geweld. Die set eindigde in 19-25.

In de tweede set beet Maaseik van zich af, maar ook dat was onvoldoende om Knack Roeselare van een tweede set te beroven. De ploeg blonk in het bijzonder uit tijdens de opslagen. Het verschil was wel kleiner dan in de eerste set: 23-25 voor Roeselare.

Tijdens de derde set keek Roeselare aan tegen een achterstand van 8 punten: 15-7. Maar de ploeg haalde alsnog de set binnen met 24-26. Tuerlinckx haalde in het slot de overwinning binnen voor Roeselare.

Het is voor Roeselare de tweede bekertriomf op een rij en de tiende eindzege in totaal.