De Rode Duivels domineren de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland, maar scoren lukte pas op slag van rust. Romelu Lukaku brak de ban en kopte de 1-0 tegen de netten.

Debuteren in Milaan - Sanremo met een zesde plaats. Wout van Aert deed het. Een knappe koers, al wordt die gelukkig maar één keer per jaar gereden. "Het is toch best saai. Maar de finale maakte veel goed", zegt van Aert met een knipoog.

Eden Hazard was de man van de match tegen Rusland met twee doelpunten. Na de wedstrijd was de kapitein van de Rode Duivels zoals altijd eerlijk. "We kunnen altijd nog beter , soms was het voetbal nog niet goed genoeg. Maar we creëerden wel kansen en de score kon nog hoger oplopen", stelt Hazard.

Het staat 1-1 in de EK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Rusland. Tielemans bracht de Rode Duivels op voorsprong, maar een flater van doelman Courtois leidde de 1-1 gelijkmaker in.

Lovre Kalinic, ex-AA Gent en nu Aston Villa, is verkozen tot doelman van het jaar 2018 in de Jupiler Pro League. De doelman vertrekt zo met een hoogtepunt naar Engeland.

Naar goede gewoonte was er veel schoon volk op de rode loper het gala van de Gouden Schoen. Een samenvatting van de glitter, de glamour en de belangrijkste quotes.

Voor Remco Evenepoel en zijn ouders werd het een emotionele avond, gisteren op de uitreiking van de Kristallen FIets. Vooral dan voor zijn moeder, Agna. Zij verloor drie jaar geleden haar broer. En dat weegt nog altijd op het gezin, ondanks het gigantische succes van de jonge Remco.

De eregast op het gala van de Kristallen Fiets was niemand minder dan Sir Bradley Wiggins. De Brit is ex-Tourwinnaar en de huidige werelduurrecordhouder. En laat net dat het volgende doel zijn van Victor Campenaerts. Hij wil het record van Wiggins in 2019 van de tabellen rijden. "Victor is een fantastische atleet en een goede gast" zei Wiggins. "Hij heeft de laatste twee jaar enorm veel progressie gemaakt.

Luka Modric heeft gisteren in Parijs de Gouden Bal 2018 in ontvangst mogen nemen. De 33-jarige Kroatische middenvelder van Real Madrid, eerder dit jaar ook al winnaar van de FIFA The Best Award, bleef in het referendum van France Football met 753 punten de Portugees Cristiano Ronaldo, vorig jaar winnaar, ruim voor.