Dat melden de Spaanse sportkranten AS en Marca.

Onvindbaar

Controleurs van het Spaans antidopingagentschap trokken vanmorgen op vraag van hun Amerikaanse collega's van USADA naar het hotel van Horner in Madrid om er de renner een onaangekondigde dopingtest te laten afleggen.

Volgens AS en Marca konden ze de 41-jarige Amerikaan echter niet vinden. In een tweede hotel dat de controleurs bezochten, troffen ze hem naar verluidt evenmin aan.

Reglement

RadioShack-Leopard, de ploeg van Horner, heeft voorlopig nog niet gereageerd op het 'incident'.

Volgens de antidopingreglementering staan drie zogenaamde 'no-shows' in een periode van achttien maanden gelijk aan een positieve plas.

Scepsis

Chris Horner kroonde zich gisteren tot winnaar van de Ronde van Spanje. De Amerikaan is met zijn bijna 42 lentes met voorsprong de oudste laureaat ooit van een grote ronde.

Tot voor deze Vuelta haalde Horner nooit de top vijf van Vuelta, Tour of Giro. Sceptici stellen dan ook vragen bij zijn zege. (Belga/KVDA)

Dat melden de Spaanse sportkranten AS en Marca.Onvindbaar Controleurs van het Spaans antidopingagentschap trokken vanmorgen op vraag van hun Amerikaanse collega's van USADA naar het hotel van Horner in Madrid om er de renner een onaangekondigde dopingtest te laten afleggen. Volgens AS en Marca konden ze de 41-jarige Amerikaan echter niet vinden. In een tweede hotel dat de controleurs bezochten, troffen ze hem naar verluidt evenmin aan. Reglement RadioShack-Leopard, de ploeg van Horner, heeft voorlopig nog niet gereageerd op het 'incident'. Volgens de antidopingreglementering staan drie zogenaamde 'no-shows' in een periode van achttien maanden gelijk aan een positieve plas. Scepsis Chris Horner kroonde zich gisteren tot winnaar van de Ronde van Spanje. De Amerikaan is met zijn bijna 42 lentes met voorsprong de oudste laureaat ooit van een grote ronde. Tot voor deze Vuelta haalde Horner nooit de top vijf van Vuelta, Tour of Giro. Sceptici stellen dan ook vragen bij zijn zege. (Belga/KVDA)