In het zesde finaleduel versloegen de Warriors de Cleveland Cavaliers met 97-105, hun vierde en beslissende zege. Cleveland won twee duels.

MVP

Stephen Curry en Andre Iguodala leidden hun ploeg naar de historische overwinning. Ze maakten elk 25 punten in de Quicken Loans Arena in Cleveland, Ohio.

Iguodala werd achteraf uitgeroepen tot MVP (beste speler) van de finale. Curry werd eerder al onderscheiden als MVP van de reguliere competitie.

In het verliezende kamp was LeBron James andermaal de sterkhouder. 'King James' tekende voor 32 punten maar ook hij kon de nederlaag van de Cavs niet vermijden.

Gedomineerd

Voor Golden State is het de vierde titel in de clubgeschiedenis. De Californiërs werden eerder kampioen in 1947, 1956 en 1975.

Het team van coach Steve Kerr, dat ook de reguliere competitie in de Western Conference had gedomineerd, volgt op de erelijst de San Antonio Spurs op. (Belga/KVDA)

In het zesde finaleduel versloegen de Warriors de Cleveland Cavaliers met 97-105, hun vierde en beslissende zege. Cleveland won twee duels. Stephen Curry en Andre Iguodala leidden hun ploeg naar de historische overwinning. Ze maakten elk 25 punten in de Quicken Loans Arena in Cleveland, Ohio. Iguodala werd achteraf uitgeroepen tot MVP (beste speler) van de finale. Curry werd eerder al onderscheiden als MVP van de reguliere competitie. In het verliezende kamp was LeBron James andermaal de sterkhouder. 'King James' tekende voor 32 punten maar ook hij kon de nederlaag van de Cavs niet vermijden. Voor Golden State is het de vierde titel in de clubgeschiedenis. De Californiërs werden eerder kampioen in 1947, 1956 en 1975. Het team van coach Steve Kerr, dat ook de reguliere competitie in de Western Conference had gedomineerd, volgt op de erelijst de San Antonio Spurs op. (Belga/KVDA)