Het nieuws kwam naar buiten kort voordat een openbare herdenkingsdienst werd gehouden in het Staples Center, de thuishaven van Los Angeles Lakers, de club waarmee Bryant in twintig jaar in de NBA vijf kampioenschappen veroverde. Er zijn ruim 20.000 mensen afgekomen op het eerbetoon, onder wie ook basketballegendes Michael Jordan, LeBron James en Shaquille O'Neal.

Veel fans droegen geel-paarse kleding en andere accessoires met daarop de nummers 8 en 24. Een enkeling was zelfs in een geel-paarse auto naar de arena gekomen. In Staples Center werd het gebruik van mobiele telefoons verboden. Mensen die te laat kwamen, werden niet toegelaten en het was ook niet toegestaan eerder huiswaarts te keren.

Vanessa Bryant hield tijdens de dienst een indrukwekkende toespraak. Eerst wendde ze zich tot haar dochter Gianna, die eveneens omkwam bij de crash. Na applaus werd de emotionele Vanessa van het podium begeleid door Jordan. Later betrad Jordan zelf ook het podium, waarna hij Bryant 'mijn kleine broertje' noemde. Ook televisiester Jimmy Kimmel kwam aan het woord, evenals vrienden van de legende.

Alicia Keys en Beyoncé verzorgden een optreden bij 'A Celebration of Life', zoals de bijeenkomst heette. 'Ik ben hier omdat ik van Kobe hou', zei Beyoncé na het zingen van het nummer XO. 'Dit was een van zijn favoriete nummers.'

Op de grote schermen werden de hoogtepunten getoond uit de loopbaan van Bryant, die met de Lakers vijf keer kampioen van de NBA werd. Vele sterren lieten hun tranen de vrije loop, onder wie ook Jennifer Lopez. Ook in de stad en op de luchthaven werden verwijzingen gemaakt naar Bryant. 'RIP Bryant', stond er op bussen in de stad.

Oorzaak crash nog altijd onduidelijk

Bryant en zijn dochter zijn afgelopen week in besloten kring begraven in het Pacific View Memorial Park in Corona del Mar, dicht bij het huis van de familie Bryant in het Californische Newport Beach. In de helikopter zaten naast vader en dochter Bryant nog zeven mensen, onder wie een teamgenote van de basketballende Gianna en hun coach.

Het is nog steeds niet duidelijk waarom de helikopter is neergestort. De onderzoekers vonden tussen de brokstukken alvast geen bewijs dat de motor het heeft laten afweten. Het kan mogelijk nog maanden duren voor de precieze oorzaak van het ongeluk is gevonden. De helikopter, een Sikorsky S-76B, had geen zwarte doos aan boord.

Vijfvoudig NBA-kampioen Kobe Bryant kwam op 26 januari om het leven toen zijn helikopter neerstortte in de heuvels rond het Californische Calabasas. Het gezelschap was onderweg naar de Mamba Academy, het sportcentrum van de NBA-vedette. Op het moment van de crash hing er een dichte mist.

Het nieuws kwam naar buiten kort voordat een openbare herdenkingsdienst werd gehouden in het Staples Center, de thuishaven van Los Angeles Lakers, de club waarmee Bryant in twintig jaar in de NBA vijf kampioenschappen veroverde. Er zijn ruim 20.000 mensen afgekomen op het eerbetoon, onder wie ook basketballegendes Michael Jordan, LeBron James en Shaquille O'Neal. Veel fans droegen geel-paarse kleding en andere accessoires met daarop de nummers 8 en 24. Een enkeling was zelfs in een geel-paarse auto naar de arena gekomen. In Staples Center werd het gebruik van mobiele telefoons verboden. Mensen die te laat kwamen, werden niet toegelaten en het was ook niet toegestaan eerder huiswaarts te keren.Vanessa Bryant hield tijdens de dienst een indrukwekkende toespraak. Eerst wendde ze zich tot haar dochter Gianna, die eveneens omkwam bij de crash. Na applaus werd de emotionele Vanessa van het podium begeleid door Jordan. Later betrad Jordan zelf ook het podium, waarna hij Bryant 'mijn kleine broertje' noemde. Ook televisiester Jimmy Kimmel kwam aan het woord, evenals vrienden van de legende. Alicia Keys en Beyoncé verzorgden een optreden bij 'A Celebration of Life', zoals de bijeenkomst heette. 'Ik ben hier omdat ik van Kobe hou', zei Beyoncé na het zingen van het nummer XO. 'Dit was een van zijn favoriete nummers.' Op de grote schermen werden de hoogtepunten getoond uit de loopbaan van Bryant, die met de Lakers vijf keer kampioen van de NBA werd. Vele sterren lieten hun tranen de vrije loop, onder wie ook Jennifer Lopez. Ook in de stad en op de luchthaven werden verwijzingen gemaakt naar Bryant. 'RIP Bryant', stond er op bussen in de stad.Bryant en zijn dochter zijn afgelopen week in besloten kring begraven in het Pacific View Memorial Park in Corona del Mar, dicht bij het huis van de familie Bryant in het Californische Newport Beach. In de helikopter zaten naast vader en dochter Bryant nog zeven mensen, onder wie een teamgenote van de basketballende Gianna en hun coach. Het is nog steeds niet duidelijk waarom de helikopter is neergestort. De onderzoekers vonden tussen de brokstukken alvast geen bewijs dat de motor het heeft laten afweten. Het kan mogelijk nog maanden duren voor de precieze oorzaak van het ongeluk is gevonden. De helikopter, een Sikorsky S-76B, had geen zwarte doos aan boord. Vijfvoudig NBA-kampioen Kobe Bryant kwam op 26 januari om het leven toen zijn helikopter neerstortte in de heuvels rond het Californische Calabasas. Het gezelschap was onderweg naar de Mamba Academy, het sportcentrum van de NBA-vedette. Op het moment van de crash hing er een dichte mist.