De Nieuw-Zeelander kwam uit tegen de 21 kilogram zwaardere Amerikaanse veteraan Clarence Tillman III. Maar de 34-jarige Amerikaan raakte niet verder dan de eerste ronde waarin hij een reeks rake stoten moest incasseren. De scheidsrechter legde de wedstrijd stil met nog enkele seconden te gaan in de eerste ronde. De verliezer verliet onmiddellijk de ring nog voor de kampioenengordel aan de 26-jarige Nieuw-Zeelander werd uitgereikt.

Parttime bokser
Het begon allemaal de dag ervoor tijdens het wegen van de boksers waar ze elkaar recht in de ogen keken en enkele woorden wisselden tot de stoppen doorsloegen bij Tillman. De slechte sfeer was er ook tijdens het gevecht waar de scheidsrechter moest optreden na schouderstoten en scheldpartijen. De rugbyster van 1m91 en 104kg is professioneel bokser buiten het rugbyseizoen. Hij blijft ongeslagen in vijf kampen waarvan er drie eindigden in KO's.

Vacante kampioenentitel Nadat voormalig NZPBA-kampioen bij de zwaargewichten Shane Cameron besliste om in de cruiserweight-klasse te gaan strijden, lag de weg voor de titel open. Toen de oorspronkelijke tegenstander van SBW, Richard Tukaki, werd gearresteerd in een drugaffaire moest er snel een vervanger worden gevonden. Dat werd Tillman.

Nieuw-Zeelandse legende
Op 17-jarige leeftijd tekende SBW al een contract met rugby league club Sydney Bulldogs en een jaar later maakte hij zijn debuut voor de Bulldogs als nationale rugby league-representatie. In 2008 schakelde hij over naar de rugby union-discipline en tekende een contract bij de Franse topclub Toulon. Binnen een aantal maanden tijd maakte hij zijn debuut bij de All Blacks. Drie jaar geleden maakte hij zijn boksdebuut en nu heeft hij een nationale titel erbij. (SB)


De Nieuw-Zeelander kwam uit tegen de 21 kilogram zwaardere Amerikaanse veteraan Clarence Tillman III. Maar de 34-jarige Amerikaan raakte niet verder dan de eerste ronde waarin hij een reeks rake stoten moest incasseren. De scheidsrechter legde de wedstrijd stil met nog enkele seconden te gaan in de eerste ronde. De verliezer verliet onmiddellijk de ring nog voor de kampioenengordel aan de 26-jarige Nieuw-Zeelander werd uitgereikt. Parttime bokser Het begon allemaal de dag ervoor tijdens het wegen van de boksers waar ze elkaar recht in de ogen keken en enkele woorden wisselden tot de stoppen doorsloegen bij Tillman. De slechte sfeer was er ook tijdens het gevecht waar de scheidsrechter moest optreden na schouderstoten en scheldpartijen. De rugbyster van 1m91 en 104kg is professioneel bokser buiten het rugbyseizoen. Hij blijft ongeslagen in vijf kampen waarvan er drie eindigden in KO's. Vacante kampioenentitel Nadat voormalig NZPBA-kampioen bij de zwaargewichten Shane Cameron besliste om in de cruiserweight-klasse te gaan strijden, lag de weg voor de titel open. Toen de oorspronkelijke tegenstander van SBW, Richard Tukaki, werd gearresteerd in een drugaffaire moest er snel een vervanger worden gevonden. Dat werd Tillman.Nieuw-Zeelandse legende Op 17-jarige leeftijd tekende SBW al een contract met rugby league club Sydney Bulldogs en een jaar later maakte hij zijn debuut voor de Bulldogs als nationale rugby league-representatie. In 2008 schakelde hij over naar de rugby union-discipline en tekende een contract bij de Franse topclub Toulon. Binnen een aantal maanden tijd maakte hij zijn debuut bij de All Blacks. Drie jaar geleden maakte hij zijn boksdebuut en nu heeft hij een nationale titel erbij. (SB)