Drie broers in dezelfde wedstrijd, dat is historisch, dat is nog nooit vertoond in de geschiedenis van de internationale atletiek. Op de recente WK in Moskou hebben ze ook samen de aflossing 4x400 meter gelopen, ook al een unicum. De internationale pers geraakte er niet over uitgepraat.

Wilfried Meert is uitermate te spreken over de ontwikkeling van de Borleés, ook al grepen ze op grote momenten (Olympische Spelen, WK) een paar maal naast de medailles: "In Moskou hadden ze pech, als Jonathan daar niet in de buitenbaan loopt, dan pakt hij een medaille. Wat me bij de Borlées vooral aanspreekt is hun regelmaat. Ze liepen op het WK van 2008 in Peking al de halve finale, je zag ze vervolgens gestaag groeien. Al zes jaar draaien ze mee in de wereldtop mee en dat in een erg veeleisend nummer."

Levenskunstenaar Bolt

Grootste publiektrekker in het Koning Boudewijnstadion zal net als de voorbije jaren spurtkoning Usain Bolt zijn. Daarover zegt Meert het volgende in Sport/Voetbalmagazine: "Ik ga er niet van uit dat hij gepakt wordt op doping. Heel simpel omdat Bolt naast klasse ook brains heeft. Het is een man van een uitzonderlijk niveau, een levenskunstenaar."

"Natuurlijk bespeelt hij het publiek en misschien dat sommigen zich aan die show wat storen, maar dat maakt ook deel uit van zijn ontspanning, van zijn concentratie. Dat klinkt misschien vreemd als je een discipline bedrijft waarin het om een duizendste van een seconde gaat."

"Jamaicanen zijn zeer toegankelijke mensen, Bolt is daar een exponent van. Hij heeft absoluut geen kapsones. Als hij naar de Memorial komt, dan zorgen we ervoor dat hij een suite krijgt. Maar hij vraagt dat niet. Alleen is hij intussen zo populair dat hij zelfs 's ochtends in het hotel niet meer rustig kan ontbijten, dat er andere atleten zijn die met hem op de foto willen. Op den duur kent hij geen moment rust meer."

Drie broers in dezelfde wedstrijd, dat is historisch, dat is nog nooit vertoond in de geschiedenis van de internationale atletiek. Op de recente WK in Moskou hebben ze ook samen de aflossing 4x400 meter gelopen, ook al een unicum. De internationale pers geraakte er niet over uitgepraat. Wilfried Meert is uitermate te spreken over de ontwikkeling van de Borleés, ook al grepen ze op grote momenten (Olympische Spelen, WK) een paar maal naast de medailles: "In Moskou hadden ze pech, als Jonathan daar niet in de buitenbaan loopt, dan pakt hij een medaille. Wat me bij de Borlées vooral aanspreekt is hun regelmaat. Ze liepen op het WK van 2008 in Peking al de halve finale, je zag ze vervolgens gestaag groeien. Al zes jaar draaien ze mee in de wereldtop mee en dat in een erg veeleisend nummer."Levenskunstenaar BoltGrootste publiektrekker in het Koning Boudewijnstadion zal net als de voorbije jaren spurtkoning Usain Bolt zijn. Daarover zegt Meert het volgende in Sport/Voetbalmagazine: "Ik ga er niet van uit dat hij gepakt wordt op doping. Heel simpel omdat Bolt naast klasse ook brains heeft. Het is een man van een uitzonderlijk niveau, een levenskunstenaar.""Natuurlijk bespeelt hij het publiek en misschien dat sommigen zich aan die show wat storen, maar dat maakt ook deel uit van zijn ontspanning, van zijn concentratie. Dat klinkt misschien vreemd als je een discipline bedrijft waarin het om een duizendste van een seconde gaat.""Jamaicanen zijn zeer toegankelijke mensen, Bolt is daar een exponent van. Hij heeft absoluut geen kapsones. Als hij naar de Memorial komt, dan zorgen we ervoor dat hij een suite krijgt. Maar hij vraagt dat niet. Alleen is hij intussen zo populair dat hij zelfs 's ochtends in het hotel niet meer rustig kan ontbijten, dat er andere atleten zijn die met hem op de foto willen. Op den duur kent hij geen moment rust meer."