Wim Decleir bezorgt België zesde medaille op Paralympics

Handbiker Wim Decleir heeft België een zesde medaille bezorgd op de Paralympische Spelen in de Britse hoofdstad Londen.

Decleir, van wie het linkeronderbeen geamputeerd werd, pakte in de wegrit (cat. H4) op het legendarische racecircuit van Brands Hatch brons. Onze landgenoot kwam drie seconden na de voormalige Formule 1-piloot Alex Zanardi over de streep. Het zilver was voor de Zuid-Afrikaan Ernst van Dyk.

Zanardi, die beide benen verloor bij een ongeval op de Lausitzring in 2001, pakte eerder deze week ook al goud in de tijdrit. Decleir belandde toen met een vierde plaats nipt naast het podium.

België doet het met zes medailles meer dan behoorlijk op deze Paralympische Spelen. Eerder zorgden rolstoelatlete Marieke Vervoort en dressuuramazone Michèle George (2x) al voor drie gouden plakken. Vervoort pakte ook al zilver, het bocciateam sleepte brons in de wacht. (Belga/INM)