"Ik ben heel blij met deze medaille", reageerde Van Tichelt. Het was de tweede keer dat Van Tichelt derde werd op een WK judo, in 2009 deed hij dat in Rotterdam. Het jaar voordien werd hij in Lissabon Europees kampioen.

"Dit voelt heel goed. Het was van 2009 geleden dat ik een medaille haalde op een wereldkampioenschap. Dikwijls ging het fout, maar nu zat het allemaal wat mee. Alleen in de halve finale werd ik wat overklast, maar uiteindelijk heb ik brons gehaald en dat is het voornaamste. Het was niet moeilijk om me na de nederlaag op de kamp voor het brons te focussen. Ik was immers heel hard gebrand op een medaille."

"Ook voor brons had ik nog veel agressie in me", vervolgde Van Tichelt. "Nu ga ik vieren met een Caipirinha. Ik blijf in Brazilië op vakantie. Ik ga een grote pauze nemen, tot het Grand Slam van Tokio (29-30 november; red.). Ik ben geradbraakt. Mijn lichaam heeft rust nodig." (Belga/TV)

"Ik ben heel blij met deze medaille", reageerde Van Tichelt. Het was de tweede keer dat Van Tichelt derde werd op een WK judo, in 2009 deed hij dat in Rotterdam. Het jaar voordien werd hij in Lissabon Europees kampioen. "Dit voelt heel goed. Het was van 2009 geleden dat ik een medaille haalde op een wereldkampioenschap. Dikwijls ging het fout, maar nu zat het allemaal wat mee. Alleen in de halve finale werd ik wat overklast, maar uiteindelijk heb ik brons gehaald en dat is het voornaamste. Het was niet moeilijk om me na de nederlaag op de kamp voor het brons te focussen. Ik was immers heel hard gebrand op een medaille." "Ook voor brons had ik nog veel agressie in me", vervolgde Van Tichelt. "Nu ga ik vieren met een Caipirinha. Ik blijf in Brazilië op vakantie. Ik ga een grote pauze nemen, tot het Grand Slam van Tokio (29-30 november; red.). Ik ben geradbraakt. Mijn lichaam heeft rust nodig." (Belga/TV)