'Na Rio is er voor mij niets veranderd', zegt Pieter Timmers tegen het persagentschap Belga. 'Mijn sportieve motivatie is er nog steeds, dus ik ga nog zeker een jaar door met zwemmen. Vanaf nu bekijk ik mijn toekomst seizoen per seizoen.' Langs de andere kant voegt hij er ook wel aan toe dat het sportpensioen hem geen angst inboezemt.

Mindere sfeer

Er starten maar drie Belgen in Boedapest. 'Het is de eerste keer dat we met zo weinig zijn, heel onze ploeg presteerde matig op het Belgisch kampioenschap en daarom kunnen we geen enkele aflossingsploeg naar Boedapest sturen.' Hoe meer zielen hoe meer vreugd, die leuze geldt blijkbaar ook voor zwemmers. 'De afwezigheid van de aflossingsploeg zal een negatief effect hebben op de sfeer.'

Timmers pakte vorig jaar nog olympisch zilver op de honderd meter vrije slag in Rio, maar schat zijn medaillekansen op het WK niet al te hoog in. 'De kans dat ik met eremetaal terugkeer is heel klein. De geboorte van mijn dochter en mijn huwelijk, dat kruipt natuurlijk in de kleren.' Timmers werd een kleine maand geleden vader en stapte in september vorig jaar in het huwelijksbootje.

Vlinderslag en vrije slag

Pieter Timmers zal zijn kans wagen in drie disciplines. Beginnen doet hij met de tweehonderd meter vrije slag, maar ook al plaatst hij zich voor de halve finales zal hij daarin niet aantreden. Voorts neemt hij ook deel aan de honderd en de vijftig meter vrij slag.

Kimberley Buys en Louis Croenen zijn de specialisten in de vlinderslag. Buys zwemt de honderd en de vijftig meter bij de vrouwen en Croenen de honderd en de tweehonderd meter bij de mannen. Buys zwom afgelopen maand nog naar toptijden in de Mare Nostrumwedstrijd in Monaco en Barcelona. Op de vijftig meter vlinder bleef ze maar acht honderdsten boven haar Belgisch record.

'Na Rio is er voor mij niets veranderd', zegt Pieter Timmers tegen het persagentschap Belga. 'Mijn sportieve motivatie is er nog steeds, dus ik ga nog zeker een jaar door met zwemmen. Vanaf nu bekijk ik mijn toekomst seizoen per seizoen.' Langs de andere kant voegt hij er ook wel aan toe dat het sportpensioen hem geen angst inboezemt.Er starten maar drie Belgen in Boedapest. 'Het is de eerste keer dat we met zo weinig zijn, heel onze ploeg presteerde matig op het Belgisch kampioenschap en daarom kunnen we geen enkele aflossingsploeg naar Boedapest sturen.' Hoe meer zielen hoe meer vreugd, die leuze geldt blijkbaar ook voor zwemmers. 'De afwezigheid van de aflossingsploeg zal een negatief effect hebben op de sfeer.'Timmers pakte vorig jaar nog olympisch zilver op de honderd meter vrije slag in Rio, maar schat zijn medaillekansen op het WK niet al te hoog in. 'De kans dat ik met eremetaal terugkeer is heel klein. De geboorte van mijn dochter en mijn huwelijk, dat kruipt natuurlijk in de kleren.' Timmers werd een kleine maand geleden vader en stapte in september vorig jaar in het huwelijksbootje. Pieter Timmers zal zijn kans wagen in drie disciplines. Beginnen doet hij met de tweehonderd meter vrije slag, maar ook al plaatst hij zich voor de halve finales zal hij daarin niet aantreden. Voorts neemt hij ook deel aan de honderd en de vijftig meter vrij slag.Kimberley Buys en Louis Croenen zijn de specialisten in de vlinderslag. Buys zwemt de honderd en de vijftig meter bij de vrouwen en Croenen de honderd en de tweehonderd meter bij de mannen. Buys zwom afgelopen maand nog naar toptijden in de Mare Nostrumwedstrijd in Monaco en Barcelona. Op de vijftig meter vlinder bleef ze maar acht honderdsten boven haar Belgisch record.