S/VM: Hoe gaat het met je tennis momenteel?

Caroline Wozniacki: "Goed. Ik sta de bal goed te raken. Gravel zal nooit mijn allerbeste vriend worden. Maar ik denk wel dat het momentum snel kan omslaan en ik fatsoenlijk kan tennissen op die ondergrond."

S/VM: Heb je de indruk dat je nog progressie maakte het laatste jaar?

"Zeer zeker. Alleen al door ouder en wijzer te worden, ben ik beter geworden. En ik voel me ook fysiek sterker."

S/VM: Wat zijn je doelen eigenlijk?

"Een grandslamtitel winnen. Dat is iets wat ik nog mis in mijn carrière. Al de rest heb ik bereikt. Ik ga dit jaar dan ook resoluut voor toernooizeges en goed presteren op de grandslamtoernooien."

S/VM: Toch lijkt Serena Williams quasi ongenaakbaar.

"Ze is fenomenaal goed aan het tennissen, ja. Ze heeft iedereen 'vermoord' tijdens de voorbereidingstoernooien op Roland Garros."

S/VM: Jij stond bij de jeugd bekend als een trainingsbeest. In welk opzicht veranderde dat nu?

"Als je jong bent, train je zes uur per dag, zonder probleem. Je moet uiteindelijk je spel en het ritme vinden. Daarvoor sla je miljarden ballen. Bovendien had ik te veel energie toen ik jong was. Mijn ouders lieten me dan ook verschillende sporten doen: voetbal, handbal, turnen en zwemmen. Ik bokste zelfs even, maar besloot dan toch maar dat het niets voor mij was."

"Ik zou kinderen die acht of negen jaar oud zijn altijd veel sporten laten doen. Het is uitstekend voor de coördinatie. Pas na een tijdje kunnen ze zich dan specialiseren in tennis. Vandaag train ik veel minder, maar veel efficiënter. Kwaliteit over kwantiteit. En door al mijn activiteiten naast de baan heb ik geen tijd meer voor andere sporten."

S/VM: Buiten golf dan (Wozniacki is de vriendin van Rory McIlroy, één van de beste golfers ter wereld)?

"Ik probeer mijn best te doen. Ik ben er niet geweldig in maar ik beleef er wel veel plezier aan."

S/VM: Heb je een handicap?

"Neen. Ik ben daar momenteel nog te koppig en te veel perfectionist voor. Ik wil dan ook geen handicap vooraleer ik fatsoenlijk tegen een balletje kan slaan." (FDW)

S/VM: Hoe gaat het met je tennis momenteel?Caroline Wozniacki: "Goed. Ik sta de bal goed te raken. Gravel zal nooit mijn allerbeste vriend worden. Maar ik denk wel dat het momentum snel kan omslaan en ik fatsoenlijk kan tennissen op die ondergrond."S/VM: Heb je de indruk dat je nog progressie maakte het laatste jaar?"Zeer zeker. Alleen al door ouder en wijzer te worden, ben ik beter geworden. En ik voel me ook fysiek sterker."S/VM: Wat zijn je doelen eigenlijk?"Een grandslamtitel winnen. Dat is iets wat ik nog mis in mijn carrière. Al de rest heb ik bereikt. Ik ga dit jaar dan ook resoluut voor toernooizeges en goed presteren op de grandslamtoernooien."S/VM: Toch lijkt Serena Williams quasi ongenaakbaar."Ze is fenomenaal goed aan het tennissen, ja. Ze heeft iedereen 'vermoord' tijdens de voorbereidingstoernooien op Roland Garros."S/VM: Jij stond bij de jeugd bekend als een trainingsbeest. In welk opzicht veranderde dat nu?"Als je jong bent, train je zes uur per dag, zonder probleem. Je moet uiteindelijk je spel en het ritme vinden. Daarvoor sla je miljarden ballen. Bovendien had ik te veel energie toen ik jong was. Mijn ouders lieten me dan ook verschillende sporten doen: voetbal, handbal, turnen en zwemmen. Ik bokste zelfs even, maar besloot dan toch maar dat het niets voor mij was.""Ik zou kinderen die acht of negen jaar oud zijn altijd veel sporten laten doen. Het is uitstekend voor de coördinatie. Pas na een tijdje kunnen ze zich dan specialiseren in tennis. Vandaag train ik veel minder, maar veel efficiënter. Kwaliteit over kwantiteit. En door al mijn activiteiten naast de baan heb ik geen tijd meer voor andere sporten."S/VM: Buiten golf dan (Wozniacki is de vriendin van Rory McIlroy, één van de beste golfers ter wereld)?"Ik probeer mijn best te doen. Ik ben er niet geweldig in maar ik beleef er wel veel plezier aan."S/VM: Heb je een handicap?"Neen. Ik ben daar momenteel nog te koppig en te veel perfectionist voor. Ik wil dan ook geen handicap vooraleer ik fatsoenlijk tegen een balletje kan slaan." (FDW)