De race, een van de meest prestigieuze zeilwedstrijden, vindt om de vier jaar plaats. Slechts de helft van de deelnemers haalt de finish.

De Vendée Globe wordt vaak de 'Everest van de zeeën' genoemd. Het is een prestigieuze zeilrace rond de wereld die zeilers op hun eentje en zonder enige assistentie afwerken. De deelnemers vertrokken op 8 november 2020 in de Franse badplaats Les Sables d'Olonne.

Derde plaats

Bestaven kwam donderdag als derde over de eindstreep, maar won de race toch omdat hij had geholpen bij de redding van een andere deelnemer, Kevin Escoffier. Charlie Dalin kwam als eerste aan, vier uur later gevolgd door Louis Burton. Zij eindigen respectievelijk als tweede en derde.

De race, een van de meest prestigieuze zeilwedstrijden, vindt om de vier jaar plaats. Slechts de helft van de deelnemers haalt de finish.De Vendée Globe wordt vaak de 'Everest van de zeeën' genoemd. Het is een prestigieuze zeilrace rond de wereld die zeilers op hun eentje en zonder enige assistentie afwerken. De deelnemers vertrokken op 8 november 2020 in de Franse badplaats Les Sables d'Olonne. Derde plaatsBestaven kwam donderdag als derde over de eindstreep, maar won de race toch omdat hij had geholpen bij de redding van een andere deelnemer, Kevin Escoffier. Charlie Dalin kwam als eerste aan, vier uur later gevolgd door Louis Burton. Zij eindigen respectievelijk als tweede en derde.