De olympisch en vicewereldkampioen won al negen keer de World Grand Prix en had weinig moeite met de Tigers: 0-3 (10-25, 12-25 en 12-25). Enkel in het begin van de eerste en de derde set konden onze landgenotes even gelijke tred houden met de Zuid-Amerikaanse topspeelsters.

Topspeelster Lise Van Hecke was deze keer goed voor negen punten. België speelde verder met Dirickx, Heyrman, Leys, Aelbrecht, Rousseaux. Libero: Courtois. Kwamen in: Coolman, Bland, Gillis, Van de Vyver.

Vijf duels

België liep eerder al tegen nederlagen aan tegen regerend wereldkampioen Rusland (3-0) en China (3-1).

Zaterdag moeten de Tigers, 's werelds nummer 22, in hun vierde duel op dit prestigieuze toernooi met de wereldtop aan de bak tegen thuisland Japan. Zondag volgt de slotwedstrijd tegen Turkije. ( Belga/KVDA)

De olympisch en vicewereldkampioen won al negen keer de World Grand Prix en had weinig moeite met de Tigers: 0-3 (10-25, 12-25 en 12-25). Enkel in het begin van de eerste en de derde set konden onze landgenotes even gelijke tred houden met de Zuid-Amerikaanse topspeelsters. Topspeelster Lise Van Hecke was deze keer goed voor negen punten. België speelde verder met Dirickx, Heyrman, Leys, Aelbrecht, Rousseaux. Libero: Courtois. Kwamen in: Coolman, Bland, Gillis, Van de Vyver.België liep eerder al tegen nederlagen aan tegen regerend wereldkampioen Rusland (3-0) en China (3-1). Zaterdag moeten de Tigers, 's werelds nummer 22, in hun vierde duel op dit prestigieuze toernooi met de wereldtop aan de bak tegen thuisland Japan. Zondag volgt de slotwedstrijd tegen Turkije. ( Belga/KVDA)