Eddy Merckx: "Dat verdient Contador niet""Dit is een trieste zaak voor het wielrennen. Er zijn blijkbaar mensen die de wielersport dood willen. Hoewel dopingtesten nodig zijn, is het enkel in het wielrennen dat je zoiets ziet gebeuren. Dit is voor niemand goed en ook een heel slechte zaak voor de sponsors in de wielersport. Contador won de Tour in 2010 en de Giro vorig jaar, hij verdient dit niet", reageert de Kannibaal uit Meensel-Kiezegem voor een camera van Eurosport.

Wereldwielerbond: "Bij een dopingzaak zijn er enkel verliezers" "De UCI neemt kennis van de beslissing van het TAS om Alberto Contador een schorsing van twee jaar op te leggen naar aanleiding van de gevonden hoeveelheid clenbuterol in zijn bloed." aldus de UCI op haar website. Nadat Contador werd vrijgesproken door de Spaanse Wielerbond gingen de UCI en het Wereldantidopingagentschap WADA in maart 2011 in beroep bij het Sporttribunaal TAS, waar ze vandaag hun gelijk hielden. Ze zijn wel blij dat deze langlopende affaire na 566 dagen nu eindelijk afgerond is.

Andy Schleck: "Als ik dit jaar win, zal ik het als mijn eerste overwinning beschouwen." "Ik heb geen reden om tevreden te zijn. Ik geloofde altijd in Alberto's onschuld en nu voel ik vooral droefheid. Het is een trieste dag voor wielersport." staat er op de website van de ploeg Radioshack-Nissan-Trek. "Ik vertrouw erop dat het TAS alle elementen uit het 4000 bladzijden tellende dossier heeft overwogen maar ik ben wel blij dat er een einde komt aan de onzekerheid. Ik wil de Tour sportief winnen en in 2010 heb ik gestreden met Contador en verloren. Als ik dit jaar win, beschouw ik dat als mijn eerste Tour-overwinning."

Spaanse Wielerbond: "Betreuren deze sanctie maar zal zich eraan houden." "De Spaanse wielerbond heeft het over "een extreme toepassing van het verantwoordelijkheidsprincipe dat voor elke renner geldt en in de WADA-Code staat." De Spaanse Wielerbond betreurt de sanctie maar zal zich eraan houden. Verder blijven we het TAS als hoogste gerechtsorgaan in de internationale sport," staat er te lezen op hun website.

Saxo Bank: "Geen commentaar" De ploeg van dopingzondaar Contador in 2010, Saxo Bank, onthoudt zich van enige commentaar. "We zullen meer tijd nodig hebben om de uitspraak te bestuderen, alvorens te reageren", zei woordvoerder Anders Damgaard aan het Deense persagentschap Ritzau. Door de schorsing verliest Contador de zeges die hij sinds juli 2010 behaalde. Daarbij zijn zijn eindzege in de Tour 2010, toen hij nog voor Astana reed, en in de Giro 2011 in het shirt van Saxo Bank. Het Deens antidopingagentschap reageerde ook en liet weten dat de schorsing in de lijn ligt van wat ze verwacht hadden. "Wij volgen de regels van het WADA en die stellen dat als zo'n middel in je lichaam wordt gevonden, je twee jaar geschorst wordt." (Belga/SB)

Eddy Merckx: "Dat verdient Contador niet""Dit is een trieste zaak voor het wielrennen. Er zijn blijkbaar mensen die de wielersport dood willen. Hoewel dopingtesten nodig zijn, is het enkel in het wielrennen dat je zoiets ziet gebeuren. Dit is voor niemand goed en ook een heel slechte zaak voor de sponsors in de wielersport. Contador won de Tour in 2010 en de Giro vorig jaar, hij verdient dit niet", reageert de Kannibaal uit Meensel-Kiezegem voor een camera van Eurosport. Wereldwielerbond: "Bij een dopingzaak zijn er enkel verliezers" "De UCI neemt kennis van de beslissing van het TAS om Alberto Contador een schorsing van twee jaar op te leggen naar aanleiding van de gevonden hoeveelheid clenbuterol in zijn bloed." aldus de UCI op haar website. Nadat Contador werd vrijgesproken door de Spaanse Wielerbond gingen de UCI en het Wereldantidopingagentschap WADA in maart 2011 in beroep bij het Sporttribunaal TAS, waar ze vandaag hun gelijk hielden. Ze zijn wel blij dat deze langlopende affaire na 566 dagen nu eindelijk afgerond is.Andy Schleck: "Als ik dit jaar win, zal ik het als mijn eerste overwinning beschouwen." "Ik heb geen reden om tevreden te zijn. Ik geloofde altijd in Alberto's onschuld en nu voel ik vooral droefheid. Het is een trieste dag voor wielersport." staat er op de website van de ploeg Radioshack-Nissan-Trek. "Ik vertrouw erop dat het TAS alle elementen uit het 4000 bladzijden tellende dossier heeft overwogen maar ik ben wel blij dat er een einde komt aan de onzekerheid. Ik wil de Tour sportief winnen en in 2010 heb ik gestreden met Contador en verloren. Als ik dit jaar win, beschouw ik dat als mijn eerste Tour-overwinning." Spaanse Wielerbond: "Betreuren deze sanctie maar zal zich eraan houden." "De Spaanse wielerbond heeft het over "een extreme toepassing van het verantwoordelijkheidsprincipe dat voor elke renner geldt en in de WADA-Code staat." De Spaanse Wielerbond betreurt de sanctie maar zal zich eraan houden. Verder blijven we het TAS als hoogste gerechtsorgaan in de internationale sport," staat er te lezen op hun website. Saxo Bank: "Geen commentaar" De ploeg van dopingzondaar Contador in 2010, Saxo Bank, onthoudt zich van enige commentaar. "We zullen meer tijd nodig hebben om de uitspraak te bestuderen, alvorens te reageren", zei woordvoerder Anders Damgaard aan het Deense persagentschap Ritzau. Door de schorsing verliest Contador de zeges die hij sinds juli 2010 behaalde. Daarbij zijn zijn eindzege in de Tour 2010, toen hij nog voor Astana reed, en in de Giro 2011 in het shirt van Saxo Bank. Het Deens antidopingagentschap reageerde ook en liet weten dat de schorsing in de lijn ligt van wat ze verwacht hadden. "Wij volgen de regels van het WADA en die stellen dat als zo'n middel in je lichaam wordt gevonden, je twee jaar geschorst wordt." (Belga/SB)