De Britse zeilkampioen Andrew Simpson overleed bij een training in de baai van San Francisco. Hij maakte deel uit van de bemanning van een Zweedse catamaran, die deze zomer zou deelnemen aan de America's Cup. De boot kapseisde en de Britse zeiler raakte geklemd onder de boot, waar hij tien minuten zou vastgezeten hebben.

"Het is met een immense droefheid dat Artemis Racing de tragische dood bevestigt van Andrew 'Bart' Simpson in San Francisco", stelt het Zweedse team op zijn website. "Hij maakte deel uit van de elfkoppige bemanning die zich aan boord bevond van de AC72 toen die kapseisde". "Simpson zat geblokkeerd onder de boot en ondanks reanimatiepogingen door reddingswerkers op zee en aan wal, heeft hij het leven verloren", gaat de mededeling voort.

Reacties
"Andrew Simpson, olympisch kampioen, sterft wanneer boot voor America's Cup kapseist. Zo droevig...", tweette Philippe Rogge, ex-zeiler en zoon van IOC-voorzitter Jacques Rogge. Ook Evi Van Acker betreurt het ongeval. "Wat een trieste dag voor de zeilwereld. RIP Bart, geweldige zeiler, fantastische man, groot verlies", twitterde de 27-jarige Oost-Vlaamse die België op de Olympische Spelen van Londen een bronzen medaille in de Laser Radial-klasse bezorgde. (Belga/INM)
De Britse zeilkampioen Andrew Simpson overleed bij een training in de baai van San Francisco. Hij maakte deel uit van de bemanning van een Zweedse catamaran, die deze zomer zou deelnemen aan de America's Cup. De boot kapseisde en de Britse zeiler raakte geklemd onder de boot, waar hij tien minuten zou vastgezeten hebben. "Het is met een immense droefheid dat Artemis Racing de tragische dood bevestigt van Andrew 'Bart' Simpson in San Francisco", stelt het Zweedse team op zijn website. "Hij maakte deel uit van de elfkoppige bemanning die zich aan boord bevond van de AC72 toen die kapseisde". "Simpson zat geblokkeerd onder de boot en ondanks reanimatiepogingen door reddingswerkers op zee en aan wal, heeft hij het leven verloren", gaat de mededeling voort.Reacties "Andrew Simpson, olympisch kampioen, sterft wanneer boot voor America's Cup kapseist. Zo droevig...", tweette Philippe Rogge, ex-zeiler en zoon van IOC-voorzitter Jacques Rogge. Ook Evi Van Acker betreurt het ongeval. "Wat een trieste dag voor de zeilwereld. RIP Bart, geweldige zeiler, fantastische man, groot verlies", twitterde de 27-jarige Oost-Vlaamse die België op de Olympische Spelen van Londen een bronzen medaille in de Laser Radial-klasse bezorgde. (Belga/INM)