In Nederland zijn turner Epke Zonderland en zwemster Ranomi Kromowidjojo verkozen tot Sportman en Sportvrouw van het Jaar. Beiden winnen de trofee voor het tweede jaar op rij.

Zonderland maakte tijdens de Olympische Spelen in Londen grote indruk met zijn gouden oefening aan het rek. Hij kreeg de voorkeur op windsurfer Dorian van Rijsselberghe (olympisch goud in RS:X-klasse) en schaatser Stefan Groothuis (wereldkampioen sprint).

Kromowidjojo veroverde op de Spelen goud op de 50 en 100 meter vrij en zilver op de 4x100 vrij. Ze liet wielrenster Marianne Vos (olympisch en wereldkampioen), zeilster Marit Bouwmeester en amazone Adelinde Cornelissen (beiden olympisch zilver) achter zich.

De Nederlandse hockeysters werden in Amsterdam verkozen tot Sportploeg van het Jaar. De vrouwen verlengden op de Olympische Spelen in Londen hun olympische titel.

De gouden oefening van Zonderland:

In Nederland zijn turner Epke Zonderland en zwemster Ranomi Kromowidjojo verkozen tot Sportman en Sportvrouw van het Jaar. Beiden winnen de trofee voor het tweede jaar op rij. Zonderland maakte tijdens de Olympische Spelen in Londen grote indruk met zijn gouden oefening aan het rek. Hij kreeg de voorkeur op windsurfer Dorian van Rijsselberghe (olympisch goud in RS:X-klasse) en schaatser Stefan Groothuis (wereldkampioen sprint). Kromowidjojo veroverde op de Spelen goud op de 50 en 100 meter vrij en zilver op de 4x100 vrij. Ze liet wielrenster Marianne Vos (olympisch en wereldkampioen), zeilster Marit Bouwmeester en amazone Adelinde Cornelissen (beiden olympisch zilver) achter zich. De Nederlandse hockeysters werden in Amsterdam verkozen tot Sportploeg van het Jaar. De vrouwen verlengden op de Olympische Spelen in Londen hun olympische titel.De gouden oefening van Zonderland: