Het magazine Andere tijden, dat historische reportages brengt, richt de lens deze week op de paardensport, en dan meer bepaald de drafsport in de jaren '80. Het klinkt nu misschien wat vreemd, maar de drafsport was in de jaren '80 bijzonder populair, zeker in Nederland.

De talloze draf- en renbanen werden massaal bezocht, elke Nederlander kende de paarden met legendarische namen als Henri Buitenzorg en Quicksilver S. De tribunes van de renbaan Duindigt zaten bijna altijd vol, er werd volop gewed en Studio Sport bracht wekelijks verslag uit. Maar het succes van de drafsport trok ook criminelen aan zoals Willem Holleeder (een van de ontvoerders van Freddy Heineken), die met het gokken op de paarden hun zwartgeld probeerden wit te wassen. (PM)

Het magazine Andere tijden, dat historische reportages brengt, richt de lens deze week op de paardensport, en dan meer bepaald de drafsport in de jaren '80. Het klinkt nu misschien wat vreemd, maar de drafsport was in de jaren '80 bijzonder populair, zeker in Nederland. De talloze draf- en renbanen werden massaal bezocht, elke Nederlander kende de paarden met legendarische namen als Henri Buitenzorg en Quicksilver S. De tribunes van de renbaan Duindigt zaten bijna altijd vol, er werd volop gewed en Studio Sport bracht wekelijks verslag uit. Maar het succes van de drafsport trok ook criminelen aan zoals Willem Holleeder (een van de ontvoerders van Freddy Heineken), die met het gokken op de paarden hun zwartgeld probeerden wit te wassen. (PM)