Op 29 mei 1974 had De Kuip in Rotterdam het decor moeten worden van een mooi voetbalfeest. Feyenoord speelt de terugwedstrijd van de UEFA Cupfinale tegen Tottenham (heen 2-2). Een compleet uitverkocht stadion is klaar voor een spannende wedstrijd. Wim Rijsbergen scoort vlak voor rust de 1-0. Dan slaat de vlam in de pan. Stomdronken en teleurgestelde Tottenhamfans klimmen over de hekken tot bij de Feyenoordsupporters en een enorme knokpartij ontstaat. Het is voor het eerst dat Engelse hooligans op die manier voor amok zorgen op het Europese vasteland. Feyenoord wint met 2-0, maar de finale heeft een bittere bijsmaak. Er zijn 150 gewonden, van wie er twee slecht aan toe zijn. En het had even funest kunnen aflopen als het Heizeldrama een decennium later.

Bijna veertig jaar na datum heeft Andere Tijden Sport de hand weten te leggen op het officiële politierapport uit 1974 en reconstrueert het 'de gesloopte finale' met Nederlandse en Engelse supporters, oud-politiemensen, Wim Rijsbergen en voormalig sportjournalist Joop Niezen, die de bewuste avond verslag uitbracht. (PM)

Op 29 mei 1974 had De Kuip in Rotterdam het decor moeten worden van een mooi voetbalfeest. Feyenoord speelt de terugwedstrijd van de UEFA Cupfinale tegen Tottenham (heen 2-2). Een compleet uitverkocht stadion is klaar voor een spannende wedstrijd. Wim Rijsbergen scoort vlak voor rust de 1-0. Dan slaat de vlam in de pan. Stomdronken en teleurgestelde Tottenhamfans klimmen over de hekken tot bij de Feyenoordsupporters en een enorme knokpartij ontstaat. Het is voor het eerst dat Engelse hooligans op die manier voor amok zorgen op het Europese vasteland. Feyenoord wint met 2-0, maar de finale heeft een bittere bijsmaak. Er zijn 150 gewonden, van wie er twee slecht aan toe zijn. En het had even funest kunnen aflopen als het Heizeldrama een decennium later. Bijna veertig jaar na datum heeft Andere Tijden Sport de hand weten te leggen op het officiële politierapport uit 1974 en reconstrueert het 'de gesloopte finale' met Nederlandse en Engelse supporters, oud-politiemensen, Wim Rijsbergen en voormalig sportjournalist Joop Niezen, die de bewuste avond verslag uitbracht. (PM)