Als alles naar wens verloopt, zal paars-wit 12 miljoen euro ontvangen voor de transfer van Dieumerci Mbokani naar Dinamo Kiev. Als vervanger denkt Anderlecht onder andere aan Mboyo (Gent) en Batshuayi (Standard). En dat geeft aanleiding tot bizarre 'uitwisselingen' in de pers.

Herman Van Holsbeeck laat zich de laatste tijd niet onbetuigd op dat vlak. Zo spoorde hij Gent aan om geen vijf miljoen euro te vragen voor Mboyo. En dit terwijl de populariteit van de speler in het buitenland steeds groter wordt, onder meer in Rijsel en in Engeland. Dat feit is Michel Louwagie, die bekendstaat als gewiekst onderhandelaar, zeker niet ontgaan.

Club Brugge van zijn kant is geïnteresseerd in Tom De Sutter. Anderlecht, dat geen concurrenten wil versterken, zal de transfersom echter opkrikken als de speler liever in België dan in het buitenland speelt.

Maar het is vooral tussen Anderlecht en Standard dat de toon verscherpt. Het begon met het ontslag van Rednic. Van Holsbeeck verklaarde dat hij niet verstond waarom Duchâtelet beslist had het contract van Mircea Rednic niet te verlengen na een succesvol seizoen en een Europese kwalificatie. Nochtans heeft Anderlecht het ooit "beter" gedaan door Hans Croon in 1976 na winst van de Europese beker voor Bekerwinnaars te laten gaan.

De inzet van de strijd nu is Michy Batshuayi. Anderlecht toont bijzonder veel interesse in de zwarte parel van Standard. Standard weigert echter te onderhandelen en dreigt de Brusselaars te vervolgen als ze de speler zonder hun toestemming contacteren. Anderlecht ontkent dat het Michy ontmoet heeft. Van Holsbeeck zegt wel dat hij de manager van de speler niet kan verhinderen zijn werk te doen. In één adem voegt hij er goede raad voor Duchâtelet aan toe. "Houd geen speler die weg wil. Dat loopt zelden goed af. Het is interessanter een oplossing te vinden waar iedereen wel bij vaart."

Batshuayi en Mboyo hebben allebei bij de junioren van Anderlecht gespeeld alvorens elders door te groeien. Het ware eenvoudiger en goedkoper geweest ze toen niet te laten vertrekken.

Als alles naar wens verloopt, zal paars-wit 12 miljoen euro ontvangen voor de transfer van Dieumerci Mbokani naar Dinamo Kiev. Als vervanger denkt Anderlecht onder andere aan Mboyo (Gent) en Batshuayi (Standard). En dat geeft aanleiding tot bizarre 'uitwisselingen' in de pers. Herman Van Holsbeeck laat zich de laatste tijd niet onbetuigd op dat vlak. Zo spoorde hij Gent aan om geen vijf miljoen euro te vragen voor Mboyo. En dit terwijl de populariteit van de speler in het buitenland steeds groter wordt, onder meer in Rijsel en in Engeland. Dat feit is Michel Louwagie, die bekendstaat als gewiekst onderhandelaar, zeker niet ontgaan. Club Brugge van zijn kant is geïnteresseerd in Tom De Sutter. Anderlecht, dat geen concurrenten wil versterken, zal de transfersom echter opkrikken als de speler liever in België dan in het buitenland speelt. Maar het is vooral tussen Anderlecht en Standard dat de toon verscherpt. Het begon met het ontslag van Rednic. Van Holsbeeck verklaarde dat hij niet verstond waarom Duchâtelet beslist had het contract van Mircea Rednic niet te verlengen na een succesvol seizoen en een Europese kwalificatie. Nochtans heeft Anderlecht het ooit "beter" gedaan door Hans Croon in 1976 na winst van de Europese beker voor Bekerwinnaars te laten gaan. De inzet van de strijd nu is Michy Batshuayi. Anderlecht toont bijzonder veel interesse in de zwarte parel van Standard. Standard weigert echter te onderhandelen en dreigt de Brusselaars te vervolgen als ze de speler zonder hun toestemming contacteren. Anderlecht ontkent dat het Michy ontmoet heeft. Van Holsbeeck zegt wel dat hij de manager van de speler niet kan verhinderen zijn werk te doen. In één adem voegt hij er goede raad voor Duchâtelet aan toe. "Houd geen speler die weg wil. Dat loopt zelden goed af. Het is interessanter een oplossing te vinden waar iedereen wel bij vaart." Batshuayi en Mboyo hebben allebei bij de junioren van Anderlecht gespeeld alvorens elders door te groeien. Het ware eenvoudiger en goedkoper geweest ze toen niet te laten vertrekken.