Anderlecht in derde voorronde Champions League tegen Ekranas

(Belga) Landskampioen RSC Anderlecht neemt het in de derde voorronde van de Champions League tegen het Litouwse Ekranas op. De club uit Panevezys schakelde dinsdag het Ierse Shamrock Rovers in de tweede voorronde uit. Ekranas won de terugwedstrijd met 2-1. De heenwedstrijd in Ierland was op 0-0 geëindigd.

Marko Andjelkovic bezorgde de Litouwers net voor rust (45+1.) een 1-0 voorsprong. Zilvinas Kymantas dikte in de 63e minuut aan tot 2-0. Gary McCabe milderde in de slotminuut van op de penaltystip. De wedstrijd werd bijgewoond door Anderlecht-trainer John Van den Brom. Zijn assistent Besnik Hasi zat in Ciney op de bank voor de laatste oefenmatch voor de competitiestart, tegen het Turkse Gençlerbirligi. De wedstrijden van de derde voorronde worden op 31 juli en 1 augustus (heen) en 7 en 8 augustus (terug) gespeeld. Vicekampioen Club Brugge staat tegenover het FC Kopenhagen van ex-Anderlecht-trainer Ariël Jacobs. . (NICOLAS LAMBERT)