Het wordt stilaan beschamend. Tegen Standard kreeg Anderlecht zijn vijfde penalty van het seizoen, maar het mocht weer niet zijn voor de landskampioen.

Dit keer was het Dieumerci Mbokani die de doelkans liet liggen. "Dit is heel zuur," zei trainer John van den Brom achteraf. "Blijkbaar is er hier een probleem om strafschoppen te nemen. Dat het voor de eerste keer dit seizoen consequenties heeft, maak het extra zuur." De Rouches wonnen het duel tegen paars-wit immers met 2-1.

Mbokani miste eerder dit seizoen al een strafschop tegen Kortrijk. Ook zijn ploegmaats Guillaume Gillet (tegen Beerschot en Ekranas) en Marcin Wasilewski (tegen Bergen) wrongen dit seizoen samen al drie penalty's de nek om. In tegenstelling tot gisteren kon Anderlecht die matchen uiteindelijk wel winnen.

Hieronder de penalty's die Anderlecht dit seizoen al miste. Enkel beelden van het duel op bezoek bij Ekranas in de voorrondes van de Champions League ontbreken. (KVDA)

Mbokani tegen Kortrijk (na 5:00)

Gillet tegen Beerschot

Wasilewski tegen Bergen (na 5:00)

Mbokani tegen Standard (na 5:25)

Het wordt stilaan beschamend. Tegen Standard kreeg Anderlecht zijn vijfde penalty van het seizoen, maar het mocht weer niet zijn voor de landskampioen. Dit keer was het Dieumerci Mbokani die de doelkans liet liggen. "Dit is heel zuur," zei trainer John van den Brom achteraf. "Blijkbaar is er hier een probleem om strafschoppen te nemen. Dat het voor de eerste keer dit seizoen consequenties heeft, maak het extra zuur." De Rouches wonnen het duel tegen paars-wit immers met 2-1. Mbokani miste eerder dit seizoen al een strafschop tegen Kortrijk. Ook zijn ploegmaats Guillaume Gillet (tegen Beerschot en Ekranas) en Marcin Wasilewski (tegen Bergen) wrongen dit seizoen samen al drie penalty's de nek om. In tegenstelling tot gisteren kon Anderlecht die matchen uiteindelijk wel winnen. Hieronder de penalty's die Anderlecht dit seizoen al miste. Enkel beelden van het duel op bezoek bij Ekranas in de voorrondes van de Champions League ontbreken. (KVDA) Mbokani tegen Kortrijk (na 5:00) Gillet tegen Beerschot Wasilewski tegen Bergen (na 5:00) Mbokani tegen Standard (na 5:25)