Le Monde onthult dat op 29 september 2009, drie dagen voor de definitieve toekenning van de Spelen aan Rio, een rijke Braziliaanse zakenman 1,5 miljoen dollar heeft overgeschreven op de rekening van de zoon van Lamine Diack, een invloedrijk lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Diack was op dat moment voorzitter van de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) en lid van het IOC.

Le Monde voegt er nog aan toe dat de Namibische oud-sprinter Frankie Fredericks op de verkiezingsdag 299.300 dollar ontving van het bedrijf Yemi Limited, een onderneming met zetel in de Seychellen. Fredericks was eveneens lid van het IOC en is op dit moment voorzitter van de Evaluatiecommissie van de Spelen van 2024, en lid van de Raad van Bestuur van de IAAF.

Le Monde onthult dat op 29 september 2009, drie dagen voor de definitieve toekenning van de Spelen aan Rio, een rijke Braziliaanse zakenman 1,5 miljoen dollar heeft overgeschreven op de rekening van de zoon van Lamine Diack, een invloedrijk lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Diack was op dat moment voorzitter van de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) en lid van het IOC. Le Monde voegt er nog aan toe dat de Namibische oud-sprinter Frankie Fredericks op de verkiezingsdag 299.300 dollar ontving van het bedrijf Yemi Limited, een onderneming met zetel in de Seychellen. Fredericks was eveneens lid van het IOC en is op dit moment voorzitter van de Evaluatiecommissie van de Spelen van 2024, en lid van de Raad van Bestuur van de IAAF.