Anne Zagré vierde op horden, Jonathan Borléé naar finale

Tijdens de Europese atletiekkampioenschappen viel Anne Zagré net buiten de medailles op de 100 meter horden. Jonathan Borléé plaatste zich voor de finale op de 400 meter. Zijn broer Kevin kon zich niet plaatsen.

Ze had zelf op een medaille gerekend maar het lukte net niet. Anne Zagré werd tijdens de Europese atletiekkampioenschappen in het Zwitserse Zürich vierde in de finale van de 100 meter horden. Ze bleef met 12.89 twaalf honderdsten boven haar Belgisch record en was trager dan in de halve finale. Eline Berings kwam voor haar doen slecht uit de startblokken en finishte in 13.24 als achtste.

De Britse topfavoriete Tiffany Porter spurtte in 12.76 naar het goud, voor de Française Cindy Billaud (12.79) en de Duitse Cindy Roleder (12.82).

Broers Borlée

Eerder wist Jonathan Borlée zich te plaatsen voor de finale van de 400 meter. Hij werd in zijn halve finale tweede met een tijd van 45.38, de tweede tijd van alle deelnemers.

Tweelingbroer Kevin Borlée, die het tijdens de series beter had gedaan dan zijn broer, viel in de laatste vijftig meter van zijn race stil en eindigde met een tijd van 46.15 vierde. Hij had pas de vijftiende tijd van alle deelnemers.