Voor het wereldrecord brengt World Athletics zowel indoor- als outdoorsprongen in rekening, en dus liet Duplantis in Rome geen officiëel wereldrecord optekenen. Hij deed wel beter dan Sergey Bubka, die in 1994 de hoogste sprong ooit in openlucht noteerde met 6m14. Duplantis sprong afgelopen winter indoor over 6m18.

De tweede plaats was in Rome voor Ben Broeders, die met 5m80 een nieuw Belgisch record liet optekenen. Hij deed vier centimeter beter dan zijn 5m76 uit 2019. Broeders probeerde het in Rome ook nog op 5m85, maar dat was voorlopig te hoog gegrepen.

Duplantis was na afloop vooral opgelucht dat hij er na een seizoen lang proberen eindelijk in geslaagd was. 'Dit is crazy', zei de Zweed. 'De wedstrijd leek wat lang te duren, het werd vermoeiend, maar in de laatste twee sprongen vond ik mijn ritme terug. Eindelijk is het mij gelukt, dit wilde ik zo graag en daarom ben ik blij. Alhoewel, ik ben eerder opgelucht dan gelukkig, omdat ik eindelijk van de vragen af ben wanneer ik dit record zou verbeteren. Het was een zware last op mijn schouders. Alleen jammer dat mijn ouders er niet waren, normaal zijn ze er altijd bij. Dat is de enige teleurstelling van vandaag. Ik ben wel dankbaar, want aan het begin van het seizoen zag het er nog naar uit dat we helemaal niet gingen mogen springen.'

Zwaar feesten zit er nog niet in voor de Zweed, het Diamond League-seizoen is namelijk nog niet afgelopen. 'Een klein beetje vieren zal er misschien wel van komen, maar ik moet de focus nog houden voor mijn laatste wedstrijd in Doha volgende week. Daarna kan ik pas echt feesten en relaxen', besloot Duplantis.

Voor het wereldrecord brengt World Athletics zowel indoor- als outdoorsprongen in rekening, en dus liet Duplantis in Rome geen officiëel wereldrecord optekenen. Hij deed wel beter dan Sergey Bubka, die in 1994 de hoogste sprong ooit in openlucht noteerde met 6m14. Duplantis sprong afgelopen winter indoor over 6m18. De tweede plaats was in Rome voor Ben Broeders, die met 5m80 een nieuw Belgisch record liet optekenen. Hij deed vier centimeter beter dan zijn 5m76 uit 2019. Broeders probeerde het in Rome ook nog op 5m85, maar dat was voorlopig te hoog gegrepen.Duplantis was na afloop vooral opgelucht dat hij er na een seizoen lang proberen eindelijk in geslaagd was. 'Dit is crazy', zei de Zweed. 'De wedstrijd leek wat lang te duren, het werd vermoeiend, maar in de laatste twee sprongen vond ik mijn ritme terug. Eindelijk is het mij gelukt, dit wilde ik zo graag en daarom ben ik blij. Alhoewel, ik ben eerder opgelucht dan gelukkig, omdat ik eindelijk van de vragen af ben wanneer ik dit record zou verbeteren. Het was een zware last op mijn schouders. Alleen jammer dat mijn ouders er niet waren, normaal zijn ze er altijd bij. Dat is de enige teleurstelling van vandaag. Ik ben wel dankbaar, want aan het begin van het seizoen zag het er nog naar uit dat we helemaal niet gingen mogen springen.'Zwaar feesten zit er nog niet in voor de Zweed, het Diamond League-seizoen is namelijk nog niet afgelopen. 'Een klein beetje vieren zal er misschien wel van komen, maar ik moet de focus nog houden voor mijn laatste wedstrijd in Doha volgende week. Daarna kan ik pas echt feesten en relaxen', besloot Duplantis.