De Belgian Tornado's startten in de eerste van twee reeksen en moesten daarin bij de eerste drie eindigen of één van de twee beste verliezende tijden laten optekenen. Startloper was Dylan Borlée. Hij wisselde als vierde zijn stok met broer Jonathan. Die behield de vierde stek, na de Bahama's, de Britten en de Fransen.

Daarna was het de beurt aan Antoine Gillet. Hij moest de Russische atleet laten voorgaan. Slotloper Kevin Borlée begon dus als vijfde aan zijn baanronde. Hij liep erg sterk, haalde dankzij een stevige eindsprint zijn Franse en Russische concurrent bij en kwam als derde in 2:59.28 over de streep. Die chrono was meteen een Belgisch record, want vijf honderdsten van een seconde sneller dan de 2:59.33 die Dylan, Jonathan en Kevin Borlée en Julien Watrin op 3 mei van dit jaar op het WK aflossingen in het Bahamaanse Nassau op de tabellen had gezet.

Vijfde tijd

De winst in de eerste reeks was voor Groot-Brittannië (2:59.05), voor de Bahama's (2:59.24), België (2:59.28), Frankrijk (2:59.42) en Rusland (2:59.45). De Bahama's werden even later gediskwalificeerd, waardoor naast de Britten en de Belgen ook de Fransen rechtstreeks naar de finale mochten.

Reeks twee werd gewonnen door de Verenigde Staten (2:58.13), voor Trinidad & Tobago (2:58.67), Jamaica (2:58.69) en Cuba (2:59.80).

De finale staat zondag op het programma. België liep in de reeksen de vijfde chrono van de acht finalisten. Alle finalisten bleven onder de drie minuten.

(Belga/RR)

De Belgian Tornado's startten in de eerste van twee reeksen en moesten daarin bij de eerste drie eindigen of één van de twee beste verliezende tijden laten optekenen. Startloper was Dylan Borlée. Hij wisselde als vierde zijn stok met broer Jonathan. Die behield de vierde stek, na de Bahama's, de Britten en de Fransen.Daarna was het de beurt aan Antoine Gillet. Hij moest de Russische atleet laten voorgaan. Slotloper Kevin Borlée begon dus als vijfde aan zijn baanronde. Hij liep erg sterk, haalde dankzij een stevige eindsprint zijn Franse en Russische concurrent bij en kwam als derde in 2:59.28 over de streep. Die chrono was meteen een Belgisch record, want vijf honderdsten van een seconde sneller dan de 2:59.33 die Dylan, Jonathan en Kevin Borlée en Julien Watrin op 3 mei van dit jaar op het WK aflossingen in het Bahamaanse Nassau op de tabellen had gezet. De winst in de eerste reeks was voor Groot-Brittannië (2:59.05), voor de Bahama's (2:59.24), België (2:59.28), Frankrijk (2:59.42) en Rusland (2:59.45). De Bahama's werden even later gediskwalificeerd, waardoor naast de Britten en de Belgen ook de Fransen rechtstreeks naar de finale mochten. Reeks twee werd gewonnen door de Verenigde Staten (2:58.13), voor Trinidad & Tobago (2:58.67), Jamaica (2:58.69) en Cuba (2:59.80). De finale staat zondag op het programma. België liep in de reeksen de vijfde chrono van de acht finalisten. Alle finalisten bleven onder de drie minuten.(Belga/RR)