In het olympisch atletiekjaar 2020 zijn er drie voltijdse atletiekprofs in Vlaanderen: Bashir Abdi, Isaac Kimeli en Thomas Van der Plaetsen. Ook Eline Berings had zo'n contract, maar dat wordt niet verlengd. De hordeloopster kwam in 2019 niet veel in actie door een blessure.

Het deeltijdse studentencontract van Ben Broeders is verlengd. Philip Milanov en Renée Eykens zijn hun studentencontract kwijt. Beiden wisten zich wel te plaatsen voor het WK atletiek in Doha, maar verzeilden daar helemaal in de achterhoede. Discuswerper Milanov werd in 2016 nochtans vicewereldkampioen, maar kon die prestatie daarna niet meer herhalen.

Hordeloopster Paulien Couckuyt en zevenkampster Hanne Maudens krijgen in 2020 voor het eerst een studentencontract bij de Vlaamse overheid. Ze wonnen respectievelijk goud en brons op het EK U23 en bereikten daarna ook nog het WK in Doha.

In het olympisch atletiekjaar 2020 zijn er drie voltijdse atletiekprofs in Vlaanderen: Bashir Abdi, Isaac Kimeli en Thomas Van der Plaetsen. Ook Eline Berings had zo'n contract, maar dat wordt niet verlengd. De hordeloopster kwam in 2019 niet veel in actie door een blessure. Het deeltijdse studentencontract van Ben Broeders is verlengd. Philip Milanov en Renée Eykens zijn hun studentencontract kwijt. Beiden wisten zich wel te plaatsen voor het WK atletiek in Doha, maar verzeilden daar helemaal in de achterhoede. Discuswerper Milanov werd in 2016 nochtans vicewereldkampioen, maar kon die prestatie daarna niet meer herhalen. Hordeloopster Paulien Couckuyt en zevenkampster Hanne Maudens krijgen in 2020 voor het eerst een studentencontract bij de Vlaamse overheid. Ze wonnen respectievelijk goud en brons op het EK U23 en bereikten daarna ook nog het WK in Doha.