Op het WK in Londen zal Usain Bolt zich toeleggen op de honderd meter sprint en de 4x100 meter estafette met zijn Jamaicaanse landgenoten. Op die manier wil hij met een positieve noot afscheid nemen van de atletieksport. 'Ik ga op pensioen omdat ik al mijn doelen bereikt heb', zegt Bolt in een persmoment voor de Diamond League-meeting van Monaco dit weekend.

'Lightning Bolt' zet na het WK in Londen een punt achter zijn rijkgevulde sprintcarrière. Hij won acht keer olympisch goud, gespreid over drie Olympische spelen, en werd elf keer wereldkampioen gespreid over vier WK's. De Jamaicaan heeft het wereldrecord op de honderd (9,58 seconden) en de tweehonderd meter (19,19 seconden). Op twaalf augustus loopt hij met de aflossingsrace zijn allerlaatste sprint.

Op het WK in Londen zal Usain Bolt zich toeleggen op de honderd meter sprint en de 4x100 meter estafette met zijn Jamaicaanse landgenoten. Op die manier wil hij met een positieve noot afscheid nemen van de atletieksport. 'Ik ga op pensioen omdat ik al mijn doelen bereikt heb', zegt Bolt in een persmoment voor de Diamond League-meeting van Monaco dit weekend. 'Lightning Bolt' zet na het WK in Londen een punt achter zijn rijkgevulde sprintcarrière. Hij won acht keer olympisch goud, gespreid over drie Olympische spelen, en werd elf keer wereldkampioen gespreid over vier WK's. De Jamaicaan heeft het wereldrecord op de honderd (9,58 seconden) en de tweehonderd meter (19,19 seconden). Op twaalf augustus loopt hij met de aflossingsrace zijn allerlaatste sprint.