De 25-jarige Jeroen D'hoedt bevestigde het nieuws via Twitter. "Ik ben heel erg trots te kunnen aankondigen dat ik geselecteerd ben om deel te nemen aan Peking 2015!!! Het is een zwaar jaar geweest maar hard werken werpt uiteindelijk zijn vruchten af! Ik wil mijn sponsors bedanken en iedereen die het mogelijk heeft gemaakt terug te keren op dit niveau!!" D'hoedt dankt zijn kwalificatie aan de tijd die hij op 18 juli neerzette tijdens de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder. Hij werd toen zesde in 8:30.03, twee seconden boven het minimum. Die prestatie bleek wel goed voor de 35e plaats op de uitgezuiverde wereldranglijst, waardoor de IAAF hem nu opvist.

Gedelibereerd

De 26-jarige Almensh Belete moest om zich te plaatsen 15:25 lopen, maar bleef daar de voorbije weken drie keer (nipt) boven. Op de Nacht van de Atletiek klokte ze 15:34.23, vorige week woensdag in Herentals 15:33.27 en afgelopen zaterdag in Spanje 15:44.44. Maandagavond werd ze door de selectiecommissie van de KBAB gedelibereerd, zo schrijft Atletiek Vlaanderen op zijn website.

Ook tienkamper Niels Pittomvils mag naar Peking. Een maand geleden totaliseerde hij in Villeneuve-d'Ascq 8.049 punten, 26 punten onder het vereiste minimum. Daarmee staat hij 26e op de wereldranglijst. "Vandaag kreeg ik het verlossende nieuws dat ik zal aantreden op het WK", zo tweette de 23-jarige Pittomvils. Het WK in Peking vindt van 22 tot 30 augustus plaats.

(Belga/RR)

De 25-jarige Jeroen D'hoedt bevestigde het nieuws via Twitter. "Ik ben heel erg trots te kunnen aankondigen dat ik geselecteerd ben om deel te nemen aan Peking 2015!!! Het is een zwaar jaar geweest maar hard werken werpt uiteindelijk zijn vruchten af! Ik wil mijn sponsors bedanken en iedereen die het mogelijk heeft gemaakt terug te keren op dit niveau!!" D'hoedt dankt zijn kwalificatie aan de tijd die hij op 18 juli neerzette tijdens de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder. Hij werd toen zesde in 8:30.03, twee seconden boven het minimum. Die prestatie bleek wel goed voor de 35e plaats op de uitgezuiverde wereldranglijst, waardoor de IAAF hem nu opvist. De 26-jarige Almensh Belete moest om zich te plaatsen 15:25 lopen, maar bleef daar de voorbije weken drie keer (nipt) boven. Op de Nacht van de Atletiek klokte ze 15:34.23, vorige week woensdag in Herentals 15:33.27 en afgelopen zaterdag in Spanje 15:44.44. Maandagavond werd ze door de selectiecommissie van de KBAB gedelibereerd, zo schrijft Atletiek Vlaanderen op zijn website. Ook tienkamper Niels Pittomvils mag naar Peking. Een maand geleden totaliseerde hij in Villeneuve-d'Ascq 8.049 punten, 26 punten onder het vereiste minimum. Daarmee staat hij 26e op de wereldranglijst. "Vandaag kreeg ik het verlossende nieuws dat ik zal aantreden op het WK", zo tweette de 23-jarige Pittomvils. Het WK in Peking vindt van 22 tot 30 augustus plaats. (Belga/RR)