Van de 197 gedelegeerden stemden er 182 voor de door IAAF-voorzitter Sabastian Coe voorgestelde hervormingen, waardoor de nodige tweederdemeerderheid gehaald werd. Tien leden stemden tegen.

Het nieuwe reglement moet ervoor zorgen dat er in de toekomst binnen de IAAF geen fraude en machtsmisbruik meer mogelijk is. Voorts dienen de hervormingen de transparantie te verhogen en atleten meer rechten te bezorgen.

Een nieuwe instantie, de Integrity Unit Board, zal verantwoordelijk zijn voor de strijd tegen doping. Onlangs bleek uit een onderzoek van het Franse dagblad Le Monde en de Duitse tv-zender ARD dat voormalig IAAF-voorzitter Lamine Diack betrokken was bij het toedekken van positieve dopingtests tegen betaling. Zelf ontkent hij dat.

Het Franse gerecht voert momenteel een onderzoek naar de Senegalees wegens fraude en witwaspraktijken.

Diack stond 16 jaar aan het hoofd van de IAAF. De Russische atletiekfederatie kon zaterdag geen stem uitbrengen.

Rusland is nog steeds geschorst door de IAAF nadat jarenlange, systematische dopingpraktijken in het land aan het licht werden gebracht. (Belga/BO)

Van de 197 gedelegeerden stemden er 182 voor de door IAAF-voorzitter Sabastian Coe voorgestelde hervormingen, waardoor de nodige tweederdemeerderheid gehaald werd. Tien leden stemden tegen. Het nieuwe reglement moet ervoor zorgen dat er in de toekomst binnen de IAAF geen fraude en machtsmisbruik meer mogelijk is. Voorts dienen de hervormingen de transparantie te verhogen en atleten meer rechten te bezorgen. Een nieuwe instantie, de Integrity Unit Board, zal verantwoordelijk zijn voor de strijd tegen doping. Onlangs bleek uit een onderzoek van het Franse dagblad Le Monde en de Duitse tv-zender ARD dat voormalig IAAF-voorzitter Lamine Diack betrokken was bij het toedekken van positieve dopingtests tegen betaling. Zelf ontkent hij dat. Het Franse gerecht voert momenteel een onderzoek naar de Senegalees wegens fraude en witwaspraktijken. Diack stond 16 jaar aan het hoofd van de IAAF. De Russische atletiekfederatie kon zaterdag geen stem uitbrengen. Rusland is nog steeds geschorst door de IAAF nadat jarenlange, systematische dopingpraktijken in het land aan het licht werden gebracht. (Belga/BO)