Kim Gevaert wordt ereburger van Sint-Genesius-Rode

29/09/16 om 01:18 - Bijgewerkt om 01:18

De gemeenteraad van Sint-Genesius-Rode heeft unaniem beslist om Kim Gevaert het ereburgerschap toe te kennen. Het is nog niet beslist wanneer de oorkonde met de eretitel overhandigd zal worden aan de voormalige atlete.

Kim Gevaert wordt ereburger van Sint-Genesius-Rode

Olivia Borlée, Hanna Marien, Elodie Ouedraogo en Kim Gevaert in Peking met toen nog zilveren medailles © REUTERS

Kim Gevaert, die sinds een jaar of vier in deze faciliteitengemeente woont, is na Herman Van Rompuy de tweede persoon aan wie Sint-Genesius-Rode het ereburgerschap toekent.

Aanleiding is het feit dat Gevaert recent samen met Elodie Ouedragogo, Hanna Mariën en Olivia Borlée een gouden olympische medaille ontving voor de 4x100m estafette op de olympische spelen in Peking (2008). Het team eindigde toen tweede, maar enkele maanden geleden werd het Russische winnende team gediskwalificeerd nadat bij een hertest een staal van een van de Russinnen positief bleek.

"We reiken het ereburgerschap uit omwille van een speciale verdienste voor de gemeente of omwille van een bijdrage aan de uitstraling ervan. Voor Sint-Genesius-Rode is vanzelfsprekend een hele eer dat we een inwoner in ons midden hebben die op de Olympische Spelen een gouden medaille won", aldus de Vlaamse schepen Geertrui Windels (Respect).

(Belga/RR)

Onze partners