IAAF-leden en 250.000 online-stemmers duidden de laureaten aan. Vorig jaar was Thiam Belofte van het jaar. Ze haalde het van Almaz Ayana en Ekaterini Stefanidi.

Nafi Thiam, nog altijd maar 23, deed in 2017 wat bijna niemand voor mogelijk hield: nog beter doen dan in 2016, toen ze olympisch goud won. Ze begon het jaar met de Europese indoortitel in Belgrado, en ging in mei in Götzis als vierde atlete ooit over de 7.000 puntengrens met 7.013 punten. In augustus volgde in Londen de wereldtitel in de zevenkamp.

'Doe het op je eigen manier. Luister niet teveel naar anderen en vooral: amuseer je', was de raad van Thiam op het podium aan alle atleten. Olympisch kampioene Ayana pakte afgelopen zomer op het WK in Londen het goud op de 10.000 meter en was in 2016 Atlete van het Jaar.

Ook Stefanidi veroverde in Londen, in het polsstokspringen, de wereldtitel, nadat ze eerder dit jaar op het EK indoor in Belgrado ook al goud had gepakt. De Rising Star-trofee, die ze vorig jaar zelf won, mocht Thiam dit jaar uitreiken. Onderweg naar het podium verloor ze tot hilariteit van de zaal haar schoen. De prijs ging naar de Cubaanse Yulimar Rojas, wereldkampioene hinkstapspringen.

Hoogspringen

Bij de mannen werd de Qatarees Mutaz Barshim als eerste hoogspringer ooit verkozen tot internationale Atleet van het Jaar. Hij haalde het van Mo Farah en Wayde van Niekerk.

Barshim werd in Londen wereldkampioen in het hoogspringen. In 2019 mag hij in eigen land, in Doha, zijn wereldtitel verdedigen. Usain Bolt, die op het WK in Londen in augustus afscheid nam, kreeg de President's Award van Lord Sebastian Coe voor zijn bijdrage aan de sport doorheen de jaren. De Noorse hordeloper Karsten Warholm werd Rising Star van het jaar. Ans Botha, de 75-jaar oude coach van Wayde van Niekerk, was Coach van het Jaar.

IAAF-leden en 250.000 online-stemmers duidden de laureaten aan. Vorig jaar was Thiam Belofte van het jaar. Ze haalde het van Almaz Ayana en Ekaterini Stefanidi.Nafi Thiam, nog altijd maar 23, deed in 2017 wat bijna niemand voor mogelijk hield: nog beter doen dan in 2016, toen ze olympisch goud won. Ze begon het jaar met de Europese indoortitel in Belgrado, en ging in mei in Götzis als vierde atlete ooit over de 7.000 puntengrens met 7.013 punten. In augustus volgde in Londen de wereldtitel in de zevenkamp. 'Doe het op je eigen manier. Luister niet teveel naar anderen en vooral: amuseer je', was de raad van Thiam op het podium aan alle atleten. Olympisch kampioene Ayana pakte afgelopen zomer op het WK in Londen het goud op de 10.000 meter en was in 2016 Atlete van het Jaar. Ook Stefanidi veroverde in Londen, in het polsstokspringen, de wereldtitel, nadat ze eerder dit jaar op het EK indoor in Belgrado ook al goud had gepakt. De Rising Star-trofee, die ze vorig jaar zelf won, mocht Thiam dit jaar uitreiken. Onderweg naar het podium verloor ze tot hilariteit van de zaal haar schoen. De prijs ging naar de Cubaanse Yulimar Rojas, wereldkampioene hinkstapspringen. Bij de mannen werd de Qatarees Mutaz Barshim als eerste hoogspringer ooit verkozen tot internationale Atleet van het Jaar. Hij haalde het van Mo Farah en Wayde van Niekerk.Barshim werd in Londen wereldkampioen in het hoogspringen. In 2019 mag hij in eigen land, in Doha, zijn wereldtitel verdedigen. Usain Bolt, die op het WK in Londen in augustus afscheid nam, kreeg de President's Award van Lord Sebastian Coe voor zijn bijdrage aan de sport doorheen de jaren. De Noorse hordeloper Karsten Warholm werd Rising Star van het jaar. Ans Botha, de 75-jaar oude coach van Wayde van Niekerk, was Coach van het Jaar.