Nafissatou Thiam, kersvers olympisch kampioene in de zevenkamp, neemt niet deel aan de kwalificaties voor het hoogspringen bij de vrouwen op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Dat maakte Thiam dinsdag bekend via een mededeling op Twitter.

Zaterdag schonk Thiam België goud op de zevenkamp. Nadien maakte ze bekend dat ze ten laatste woensdag zou beslissen of ze al dan niet zou deelnemen aan het hoogspringen. De kwalificaties in die discipline starten donderdag.

Uitgeput

De amper 21-jarige Thiam zou er tot de outsiders voor een medaille behoren. In de zevenkamp was ze vrijdag immers nog goed voor een sprong over 1m98, een wereldrecord in de zevenkamp.

"Rio was meer dan een succes voor mij en het stopt hier. Fysiek en mentaal ben ik uitgeput en dus neem ik niet deel aan de kwalificaties in het hoogspringen. De zevenkamp was mijn belangrijkste doel en nu is het voor mij tijd om te rusten en van die gouden medaille te genieten. Ik kan niet wachten om jullie allemaal te zien op de Memorial Van Damme. Ik wil iedereen nog bedanken voor de steun en alle leuke berichten. Het is onmogelijk om alles te beantwoorden, maar het betekent heel veel voor mij", aldus Thiam. (Belga/TE)

Nafissatou Thiam, kersvers olympisch kampioene in de zevenkamp, neemt niet deel aan de kwalificaties voor het hoogspringen bij de vrouwen op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Dat maakte Thiam dinsdag bekend via een mededeling op Twitter. Zaterdag schonk Thiam België goud op de zevenkamp. Nadien maakte ze bekend dat ze ten laatste woensdag zou beslissen of ze al dan niet zou deelnemen aan het hoogspringen. De kwalificaties in die discipline starten donderdag. De amper 21-jarige Thiam zou er tot de outsiders voor een medaille behoren. In de zevenkamp was ze vrijdag immers nog goed voor een sprong over 1m98, een wereldrecord in de zevenkamp. "Rio was meer dan een succes voor mij en het stopt hier. Fysiek en mentaal ben ik uitgeput en dus neem ik niet deel aan de kwalificaties in het hoogspringen. De zevenkamp was mijn belangrijkste doel en nu is het voor mij tijd om te rusten en van die gouden medaille te genieten. Ik kan niet wachten om jullie allemaal te zien op de Memorial Van Damme. Ik wil iedereen nog bedanken voor de steun en alle leuke berichten. Het is onmogelijk om alles te beantwoorden, maar het betekent heel veel voor mij", aldus Thiam. (Belga/TE)