"Ik heb echt heel lang getwijfeld", zegt Borlée. "Topsport heeft mijn hele leven gedomineerd, en ik was stiekem nog aan het dromen van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. Maar het gaat allemaal heel hard met ons merk, dus ik voel gewoon dat ik nu moet springen."

Borlée kreeg samen met Hanna Mariën, Élodie Ouédraogo en Kim Gevaert een gouden medaille op de 4x100 meter van de Olympische Spelen van 2008 in Peking. Het viertal kreeg die medaille pas in 2016, nadat de de Russische ploeg was gediskwalificeerd wegens een doping.

Op de spelen van 2016 in Rio was Borlée vlaggendraagster voor België.

"Ik heb echt heel lang getwijfeld", zegt Borlée. "Topsport heeft mijn hele leven gedomineerd, en ik was stiekem nog aan het dromen van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. Maar het gaat allemaal heel hard met ons merk, dus ik voel gewoon dat ik nu moet springen." Borlée kreeg samen met Hanna Mariën, Élodie Ouédraogo en Kim Gevaert een gouden medaille op de 4x100 meter van de Olympische Spelen van 2008 in Peking. Het viertal kreeg die medaille pas in 2016, nadat de de Russische ploeg was gediskwalificeerd wegens een doping. Op de spelen van 2016 in Rio was Borlée vlaggendraagster voor België.