Bij de Tornados ging Dylan Borlée als eerste van start, na de eerste baanronde kon hij de stok als vierde doorgeven. Jonathan Borlée maakten daarop meteen twee plaatsen goed en vervolgens hield juniorenwereldkampioen Jonathan Sacoor meer dan knap stand. Kevin Borlée snelde vervolgens naar goud in een meer dan indrukwekkende eindsprint. De Belgen finishten uiteindelijk in 2:59.47, de snelste Europese tijd van het jaar, voor Groot-Brittannië (3:00.36) en Spanje (3:00.78).

Na goud voor Nafi Thiam op de zevenkamp, zilver voor Bashir Abdi op de 10.000m en voor Kevin Borlée op de 400m, en brons voor Jonathan Borlée op de 400m, zorgde het team van Jacques Borlée al voor de vijfde Belgische medaille in Berlijn, de tweede gouden.

Bij de Tornados ging Dylan Borlée als eerste van start, na de eerste baanronde kon hij de stok als vierde doorgeven. Jonathan Borlée maakten daarop meteen twee plaatsen goed en vervolgens hield juniorenwereldkampioen Jonathan Sacoor meer dan knap stand. Kevin Borlée snelde vervolgens naar goud in een meer dan indrukwekkende eindsprint. De Belgen finishten uiteindelijk in 2:59.47, de snelste Europese tijd van het jaar, voor Groot-Brittannië (3:00.36) en Spanje (3:00.78). Na goud voor Nafi Thiam op de zevenkamp, zilver voor Bashir Abdi op de 10.000m en voor Kevin Borlée op de 400m, en brons voor Jonathan Borlée op de 400m, zorgde het team van Jacques Borlée al voor de vijfde Belgische medaille in Berlijn, de tweede gouden.