'Om in optimale omstandigheden te kunnen trainen en om voluit te kunnen presteren, kiest Team Borlée voor een enthousiaste, motiverende nieuwe samenwerking, met Vlaanderen', klinkt het.

'Vlaanderen heet deze topsportatleten van harte welkom', zegt Ben Weyts. 'Bij Sport Vlaanderen bieden we onze atleten de beste springplanken, zodat ze ver en hoog kunnen springen, opdat ze ons tijdens kampioenschappen momenten van collectieve vreugde kunnen bezorgen. Ik ben ervan overtuigd dat zij met hun trainingsgroep en hun coach het niveau van de Vlaamse atletiek alleen maar zullen versterken.'

Tussen de Franstalige atletiekliga en Jacques Borlée boterde het al jaren niet meer. Begin vorig jaar kwam een overstap ook al ter sprake, maar uiteindelijk werd er een nieuwe verbintenis getekend tot 31 december 2020. Vanaf 1 januari maakt het team officieel de overstap naar de Vlaamse Atletiekliga en Sport Vlaanderen. De atleten zullen zich aansluiten bij een Vlaamse club en om zich daarin honderd procent te kunnen integreren, schaven ze met taalcursussen en individuele taalbegeleiders hun Nederlands bij.

'Om in optimale omstandigheden te kunnen trainen en om voluit te kunnen presteren, kiest Team Borlée voor een enthousiaste, motiverende nieuwe samenwerking, met Vlaanderen', klinkt het. 'Vlaanderen heet deze topsportatleten van harte welkom', zegt Ben Weyts. 'Bij Sport Vlaanderen bieden we onze atleten de beste springplanken, zodat ze ver en hoog kunnen springen, opdat ze ons tijdens kampioenschappen momenten van collectieve vreugde kunnen bezorgen. Ik ben ervan overtuigd dat zij met hun trainingsgroep en hun coach het niveau van de Vlaamse atletiek alleen maar zullen versterken.' Tussen de Franstalige atletiekliga en Jacques Borlée boterde het al jaren niet meer. Begin vorig jaar kwam een overstap ook al ter sprake, maar uiteindelijk werd er een nieuwe verbintenis getekend tot 31 december 2020. Vanaf 1 januari maakt het team officieel de overstap naar de Vlaamse Atletiekliga en Sport Vlaanderen. De atleten zullen zich aansluiten bij een Vlaamse club en om zich daarin honderd procent te kunnen integreren, schaven ze met taalcursussen en individuele taalbegeleiders hun Nederlands bij.