Thompson is de eerste vrouwelijke sprintster in 28 jaar tijd die de dubbel realiseert op Olympische Spelen. De Amerikaanse Florence Griffith-Joyner was de vorige die zowel 100 als 200 meter won. Zij deed dat in 1988 in Seoel.

Na afloop van de wedstrijd wisten Thompson en Schippers niet wie gewonnen had. Schippers, die in de 100 meter vijfde was geworden, lag uitgeteld op de grond.

Dafne Schippers ontgoocheld met zilver, REUTERS
Dafne Schippers ontgoocheld met zilver © REUTERS

Toen ze de uitslag vernam, was ze duidelijk niet blij. Ze gooide haar spikes op de grond. "Ik baal hier echt van. Ik kwam hier om te winnen", zei de 24-jarige Utrechtse aan de NOS, "Ik voelde me supergoed, ik kwam hier alleen voor goud. Het is verschrikkelijk om tweede te worden. Ik kan hier nu niet van genieten."

Even later ging ze toch de winnares feliciteren.

(Belga/RR)

Thompson is de eerste vrouwelijke sprintster in 28 jaar tijd die de dubbel realiseert op Olympische Spelen. De Amerikaanse Florence Griffith-Joyner was de vorige die zowel 100 als 200 meter won. Zij deed dat in 1988 in Seoel.Na afloop van de wedstrijd wisten Thompson en Schippers niet wie gewonnen had. Schippers, die in de 100 meter vijfde was geworden, lag uitgeteld op de grond. Toen ze de uitslag vernam, was ze duidelijk niet blij. Ze gooide haar spikes op de grond. "Ik baal hier echt van. Ik kwam hier om te winnen", zei de 24-jarige Utrechtse aan de NOS, "Ik voelde me supergoed, ik kwam hier alleen voor goud. Het is verschrikkelijk om tweede te worden. Ik kan hier nu niet van genieten."Even later ging ze toch de winnares feliciteren.(Belga/RR)