De (on)gelukkige is de Pool Pavel Fajdek, met zijn 26 de jongste titelverdediger op het WK atletiek in Beijing. Hij slaagde er zondag in opnieuw goud te winnen in het onderdeel hamerslingeren, door zijn hamer 80,88 meter ver te slingeren.

Na de plichtplegingen ging hij op restaurant en bezocht hij enkele drankgelegenheden.

Later nam hij een taxi naar zijn hotel en betaalde hij, volgens de versie van de Chinese pers, de taxichauffeur met zijn medaille.

'Zonder het te beseffen'

's Anderdaags miste Fajdek zijn medaille, hij schakelde politie in, die zijn gangen naging en bij de taxichauffeur uitkwam, die de medaille teruggaf. Dat is de versie in de Chinese pers.

Fajdek geeft op zijn Facebook-pagina een andere versie. Hij zei dat de chauffeur foto's had genomen en dat hijzelf wellicht "zonder het te beseffen" met de medaille was weggereden.

De Chinese pers, zo schreef Fajdek, "zou een eigen burger niet als schuldig omschrijven want het is makkelijker de andere kant de schuld te geven."

(Belga/RR)

De (on)gelukkige is de Pool Pavel Fajdek, met zijn 26 de jongste titelverdediger op het WK atletiek in Beijing. Hij slaagde er zondag in opnieuw goud te winnen in het onderdeel hamerslingeren, door zijn hamer 80,88 meter ver te slingeren. Na de plichtplegingen ging hij op restaurant en bezocht hij enkele drankgelegenheden.Later nam hij een taxi naar zijn hotel en betaalde hij, volgens de versie van de Chinese pers, de taxichauffeur met zijn medaille.'s Anderdaags miste Fajdek zijn medaille, hij schakelde politie in, die zijn gangen naging en bij de taxichauffeur uitkwam, die de medaille teruggaf. Dat is de versie in de Chinese pers.Fajdek geeft op zijn Facebook-pagina een andere versie. Hij zei dat de chauffeur foto's had genomen en dat hijzelf wellicht "zonder het te beseffen" met de medaille was weggereden.De Chinese pers, zo schreef Fajdek, "zou een eigen burger niet als schuldig omschrijven want het is makkelijker de andere kant de schuld te geven."(Belga/RR)