Abdi bleef met zijn tijd boven zijn Europees record van 2u03:36, dat hij vorig jaar in Rotterdam neerzette. Net als op de Olympische Spelen van vorig jaar in Tokio pakt hij brons. Hij leek bij het overschrijden van de finish in eerste instantie ontgoocheld te zijn. Thomas De Bock kwam als tweede Belg binnen op de dertigste plaats, in 2u11:53.

De bronzen plak van Bashir Abdi is de negende Belgische medaille op een WK atletiek, de eerste op de marathon. Maandag vindt de marathon bij de vrouwen plaats, met daarin deelname van Mieke Gorissen.

Abdi bleef met zijn tijd boven zijn Europees record van 2u03:36, dat hij vorig jaar in Rotterdam neerzette. Net als op de Olympische Spelen van vorig jaar in Tokio pakt hij brons. Hij leek bij het overschrijden van de finish in eerste instantie ontgoocheld te zijn. Thomas De Bock kwam als tweede Belg binnen op de dertigste plaats, in 2u11:53.De bronzen plak van Bashir Abdi is de negende Belgische medaille op een WK atletiek, de eerste op de marathon. Maandag vindt de marathon bij de vrouwen plaats, met daarin deelname van Mieke Gorissen.