Laatste speeldag van de reguliere competitie in de Belgische eerste klasse basketbal. Belangrijk in die zin dat dat de eerste plaats op het spel staat. Zowel Oostende als aartsrivaal Charleroi komen daarvoor nog in aanmerking. Charleroi moet het vrijdagavond al in de eigen Spiroudôme opnemen tegen Leuven, terwijl Oostende zaterdag in de eigen Sleuyter Arena met Aalstar (op papier) een nog iets taaiere brok voorgeschoteld krijgt.

Sowieso zijn nummer 1 en 2 uit het klassement vrijgesteld in de eerste ronde van de play-offs, waar de top zes aan deelneemt. Maar de ploeg die de eerste plaats bemachtigt geniet bovendien thuisvoordeel gedurende de hele play-offs. Dus ook in de finale, gespeeld naar een best of five, waarbij een eventuele cruciale vijfde wedstrijd in eigen zaal mag gespeeld worden.

Verder staat ook het Waalse duel Pepinster - Bergen op het programma van zaterdagavondbasketbal. Bergen, dat de voorbije weken op volle toeren draait, kan zich nog tussen Oostende en Charleroi wringen voor een tweede plaats. (MS)

Laatste speeldag van de reguliere competitie in de Belgische eerste klasse basketbal. Belangrijk in die zin dat dat de eerste plaats op het spel staat. Zowel Oostende als aartsrivaal Charleroi komen daarvoor nog in aanmerking. Charleroi moet het vrijdagavond al in de eigen Spiroudôme opnemen tegen Leuven, terwijl Oostende zaterdag in de eigen Sleuyter Arena met Aalstar (op papier) een nog iets taaiere brok voorgeschoteld krijgt. Sowieso zijn nummer 1 en 2 uit het klassement vrijgesteld in de eerste ronde van de play-offs, waar de top zes aan deelneemt. Maar de ploeg die de eerste plaats bemachtigt geniet bovendien thuisvoordeel gedurende de hele play-offs. Dus ook in de finale, gespeeld naar een best of five, waarbij een eventuele cruciale vijfde wedstrijd in eigen zaal mag gespeeld worden.Verder staat ook het Waalse duel Pepinster - Bergen op het programma van zaterdagavondbasketbal. Bergen, dat de voorbije weken op volle toeren draait, kan zich nog tussen Oostende en Charleroi wringen voor een tweede plaats. (MS)