Voor de allerlaatste keer in dit memorabele seizoen gaat Bayern München zich opladen. In de Duitse bekerfinale tegen VfB Stuttgart moet zaterdagavond in het Olympisch Stadion van Berlijn de triple worden gepakt.

Het wordt ook het laatste kunstje voor trainer Jupp Heynckes die op zijn 68ste beter lijkt dan ooit te voren. Omdat hij veel ervaring heeft uiteraard, maar ook, zo viel in de boulevardbladen te lezen, omdat hij zich in de leefwereld van jonge voetballers verplaatst en bijvoorbeeld naar de muziek luistert van de pop-iconen Lady Gaga en Rihanna. Naar de meest diverse redenen wordt gezocht om het aandeel van een trainer te accentueren die een paar jaar geleden nog als te soft werd aanzien.

Zaterdagavond, nadat ook de Duitse beker aan de trofeeënkast moet worden toegevoegd, vertrekt Jupp Heynckes als een legende. Hij laat een club achter die aan een nieuw tijdperk in het Europees topvoetbal moet beginnen. De dominantie van Bayern, zo schreef de Engelse international Alan Shearer in een opwelling van adoratie in The Sun, zal groter zijn dan die van Barcelona.

Bayern heeft alle wapens in handen: 300 miljoen euro eigen kapitaal nadat de Europese campagne dit seizoen 70 miljoen opleverde, een toptrainer als Pep Guardiola als opvolger van Heynckes, een uitzonderlijke generatie hongerige en eendrachtig denkende voetballers, een supertalent als Mario Götze om de ploeg te versterken, een verdere structurering en professionalisering van de jeugdploegen, de hoekstenen van de toekomst.

Bayern is op weg om de rijkste club van de wereld te worden, het kan zich nu al eender welke transfer veroorloven. Eventueel ook die van Robert Lewandowski, de Poolse spits van Borussia Dortmund. Bovendien anticipeert de Beierse club op nieuwe ontwikkelpingen. Vroeger dan wie ook heeft Bayern de macht van de nieuwe media erkend, de internetpagina's van de club bijvoorbeeld zijn in zeven talen te lezen.

En de machine is niet te stoppen. Na de bekerfinale van zaterdag staat ook nog de Duitse Supercup (27 juli) en de Europese Supercup (30 juli) te wachten. En tussen 11 en 21 oktober de wereldbeker voor clubs in Marokko. Zes titels in één kalenderjaar, slechts één trainer kon dat tot dusver realiseren: Pep Guardiola in 2009 met Barcelona. Dezelfde Guardiola die nu bij Bayern München met eigen accenten de ploeg op de weg van het succes moet houden.

De fijngevoeligheid van Jupp Heynckes zal de Spanjaard nodig hebben om alle spelers tevreden te houden. Want de concurrentie wordt nog moordender. En de ego's zullen door de triomfen niet verminderen. Misschien is dat wel de grootste verdienste geweest van Jupp Heynckes: dat er in de loop van een lang en slopend seizoen vanuit de groep geen enkele wanklank te registreren viel.

Voor de allerlaatste keer in dit memorabele seizoen gaat Bayern München zich opladen. In de Duitse bekerfinale tegen VfB Stuttgart moet zaterdagavond in het Olympisch Stadion van Berlijn de triple worden gepakt. Het wordt ook het laatste kunstje voor trainer Jupp Heynckes die op zijn 68ste beter lijkt dan ooit te voren. Omdat hij veel ervaring heeft uiteraard, maar ook, zo viel in de boulevardbladen te lezen, omdat hij zich in de leefwereld van jonge voetballers verplaatst en bijvoorbeeld naar de muziek luistert van de pop-iconen Lady Gaga en Rihanna. Naar de meest diverse redenen wordt gezocht om het aandeel van een trainer te accentueren die een paar jaar geleden nog als te soft werd aanzien. Zaterdagavond, nadat ook de Duitse beker aan de trofeeënkast moet worden toegevoegd, vertrekt Jupp Heynckes als een legende. Hij laat een club achter die aan een nieuw tijdperk in het Europees topvoetbal moet beginnen. De dominantie van Bayern, zo schreef de Engelse international Alan Shearer in een opwelling van adoratie in The Sun, zal groter zijn dan die van Barcelona. Bayern heeft alle wapens in handen: 300 miljoen euro eigen kapitaal nadat de Europese campagne dit seizoen 70 miljoen opleverde, een toptrainer als Pep Guardiola als opvolger van Heynckes, een uitzonderlijke generatie hongerige en eendrachtig denkende voetballers, een supertalent als Mario Götze om de ploeg te versterken, een verdere structurering en professionalisering van de jeugdploegen, de hoekstenen van de toekomst. Bayern is op weg om de rijkste club van de wereld te worden, het kan zich nu al eender welke transfer veroorloven. Eventueel ook die van Robert Lewandowski, de Poolse spits van Borussia Dortmund. Bovendien anticipeert de Beierse club op nieuwe ontwikkelpingen. Vroeger dan wie ook heeft Bayern de macht van de nieuwe media erkend, de internetpagina's van de club bijvoorbeeld zijn in zeven talen te lezen. En de machine is niet te stoppen. Na de bekerfinale van zaterdag staat ook nog de Duitse Supercup (27 juli) en de Europese Supercup (30 juli) te wachten. En tussen 11 en 21 oktober de wereldbeker voor clubs in Marokko. Zes titels in één kalenderjaar, slechts één trainer kon dat tot dusver realiseren: Pep Guardiola in 2009 met Barcelona. Dezelfde Guardiola die nu bij Bayern München met eigen accenten de ploeg op de weg van het succes moet houden. De fijngevoeligheid van Jupp Heynckes zal de Spanjaard nodig hebben om alle spelers tevreden te houden. Want de concurrentie wordt nog moordender. En de ego's zullen door de triomfen niet verminderen. Misschien is dat wel de grootste verdienste geweest van Jupp Heynckes: dat er in de loop van een lang en slopend seizoen vanuit de groep geen enkele wanklank te registreren viel.