"Wereldkampioen Peter Sagan werd vandaag gediskwalificeerd op basis van artikel 2.1.040/ 10.2.2 (onregelmatig sprinten). De ploeg gaat niet akkoord met deze beslissing en tekent er officieel protest tegen aan", luidt het. Sagan betwist dat hij de val van Cavendish op 200 meter van de streep heeft veroorzaakt, gaat het verder. "Peter bleef op zijn lijn en kon Cavendish niet zien aan zijn rechterzijde. De ploeg vraagt dat het resultaat van Peter Sagan in rit 4 opnieuw wordt opgenomen (in de uitslag)." Cavendish viel nadat hij, volgens de wedstrijdjury, uit balans werd gebracht door een elleboogbeweging van Sagan. De Slovaak kwam in Vittel als tweede over de streep na winnaar Arnaud Démare. Aanvankelijk werd de vijfvoudige groene trui gedeklasseerd en beboet. Later volgde zijn officiële uitsluiting. Dimension Data liet dinsdagavond weten dat Cavendish een schouderbreuk opliep en woensdag niet meer start in rit vijf. (Belga)

"Wereldkampioen Peter Sagan werd vandaag gediskwalificeerd op basis van artikel 2.1.040/ 10.2.2 (onregelmatig sprinten). De ploeg gaat niet akkoord met deze beslissing en tekent er officieel protest tegen aan", luidt het. Sagan betwist dat hij de val van Cavendish op 200 meter van de streep heeft veroorzaakt, gaat het verder. "Peter bleef op zijn lijn en kon Cavendish niet zien aan zijn rechterzijde. De ploeg vraagt dat het resultaat van Peter Sagan in rit 4 opnieuw wordt opgenomen (in de uitslag)." Cavendish viel nadat hij, volgens de wedstrijdjury, uit balans werd gebracht door een elleboogbeweging van Sagan. De Slovaak kwam in Vittel als tweede over de streep na winnaar Arnaud Démare. Aanvankelijk werd de vijfvoudige groene trui gedeklasseerd en beboet. Later volgde zijn officiële uitsluiting. Dimension Data liet dinsdagavond weten dat Cavendish een schouderbreuk opliep en woensdag niet meer start in rit vijf. (Belga)