Belgen in het buitenland – Daniel Van Buyten (Bayern) verslaat Hannover 96 van Sébastien Pocognoli

(Belga) Bayern München heeft zaterdag Hannover 96 met 2-0 verslagen op de vijfde speeldag van de Bundesliga. Het komt zo voorlopig aan de leiding van het klassement met 13 punten, een meer dan Borussia Dortmund, dat zaterdag om 18u30 aantreedt. Bij Bayern stond Daniel Van Buyten negentig minuten in de defensie. Ook Sébastien Pocognoli speelde de hele wedstrijd bij Hannover.

In de 26e minuut probeerde Pocognoli een afstandsschot, maar de poging van de Belg vloog twee meter naast het doel van Neuer. Bij de rust stond het nog 0-0. In de 51e minuut rondde Mandzukic een actie van Robben af, waardoor de Beierse club op 1-0 voorsprong kwam. Drie minuten later zag Van Buyten zijn kopbal voor de 2-0 naast gaan. De tweede treffer kwam er uiteindelijk toch in de 64e minuut. Ribéry scoorde in de rebound na de redding van Zieler op een schot van Robben. Bayern behaalde zijn vierde zege in vijf wedstrijden en voert met 13 punten de rangschikking aan. Dortmund staat tweede op een punt en ontmoet zaterdagavond om 18u30 Hamburg. Hannover is vierde met 9 punten. (Belga)