Belgen in het buitenland – Lukaku opnieuw aan het kanon bij Everton

(Belga) Everton heeft zaterdag op de dertiende speeldag in de Premier League in eigen huis zwaar uitgehaald tegen Stoke City. In Goodison Park werd het 4-0, Romelu Lukaku scoorde het vierde doelpunt van de namiddag voor The Toffees en zette zo de eindstand op het scorebord.

Voor de Chelsea-huurling was het al de achtste competitietreffer van het seizoen. Vlak na zijn doelpunt werd hij door coach Roberto Martinez naar de kant gehaald. Kevin Mirallas startte dan weer verrassend op de bank en mocht pas in de 83e minuut invallen. Everton doet het overigens uitstekend dit seizoen. Voorlopig zijn ze met 24 punten zelfs opgeklommen naar de vierde plaats in de stand. Christian Benteke kon nogmaals niet scoren voor Aston Villa, dat in eigen huis op een scoreloos gelijkspel bleef steken tegen Sunderland. Met het puntje schiet Villa niets op in de stand. De club uit Birmingham blijft met een tiende plaats (16 punten) in de middenmoot bengelen. Thomas Vermaelen kwam opnieuw niet van de bank bij Arsenal, dat het met 0-3 haalde uit bij het Welshe Cardiff City. Aaron Ramsey scoorde op het halfuur het openingsdoelpunt, Mathieu Flamini trapte vijf minuten voor affluiten de 0-2 tegen de netten. Met zijn tweede van de namiddag maakte Ramsey er zelfs nog 0-3 van. In de stand blijven de Gunners aan de leiding met 31 punten. (Belga)