Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft een studie laten uitvoeren door Auxipress naar de mediazichtbaarheid van Team Belgium tijdens de Olympische Spelen 2016 in Rio. De Spelen zijn het meest gemediatiseerde evenement en worden wereldwijd door meer dan 3,5 miljard mensen gevolgd. De zes Belgische medailles en andere sterke prestaties van onze landgenoten zorgden voor een positievere zichtbaarheid in de media.

In de geschreven pers scoorde Team Belgium 8 procent positieve zichtbaarheid, waar dit tijdens de OS 2012 in Londen nog beperkt bleef tot 4 procent. En ook de negatieve zichtbaarheid daalde van 6 procent naar 4 procent. In België volgden 83 procent van de Belgen de Spelen in Rio via de verschillende media. Zeven op tien van de Belgen volgden de OS 2016 op tv.

Franstalige pers positiever

Terwijl de Nederlandstalige media voor de meeste zichtbaarheid zorgen is het wel de Franstalige pers die het positiefst bericht met 10 procent tegenover 7 procent in de Nederlandstalige pers. Het aantal artikels over de Spelen in Rio in de geschreven pers kende een daling van 13 procent tegenover Londen, maar daar staat tegenover dat er toename van liefst 32 procent is in de online berichtgeving over Team Belgium.

Team Belgium werd door het BOIC als merknaam twee jaar geleden gelanceerd en de term werd door de media steevast overgenomen. Er is nog potentieel, toont de studie, want 20 tot 30 procent van de mensen zijn nog niet bekend met de term. (BELGA/JVL)

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft een studie laten uitvoeren door Auxipress naar de mediazichtbaarheid van Team Belgium tijdens de Olympische Spelen 2016 in Rio. De Spelen zijn het meest gemediatiseerde evenement en worden wereldwijd door meer dan 3,5 miljard mensen gevolgd. De zes Belgische medailles en andere sterke prestaties van onze landgenoten zorgden voor een positievere zichtbaarheid in de media. In de geschreven pers scoorde Team Belgium 8 procent positieve zichtbaarheid, waar dit tijdens de OS 2012 in Londen nog beperkt bleef tot 4 procent. En ook de negatieve zichtbaarheid daalde van 6 procent naar 4 procent. In België volgden 83 procent van de Belgen de Spelen in Rio via de verschillende media. Zeven op tien van de Belgen volgden de OS 2016 op tv. Terwijl de Nederlandstalige media voor de meeste zichtbaarheid zorgen is het wel de Franstalige pers die het positiefst bericht met 10 procent tegenover 7 procent in de Nederlandstalige pers. Het aantal artikels over de Spelen in Rio in de geschreven pers kende een daling van 13 procent tegenover Londen, maar daar staat tegenover dat er toename van liefst 32 procent is in de online berichtgeving over Team Belgium. Team Belgium werd door het BOIC als merknaam twee jaar geleden gelanceerd en de term werd door de media steevast overgenomen. Er is nog potentieel, toont de studie, want 20 tot 30 procent van de mensen zijn nog niet bekend met de term. (BELGA/JVL)