Belgen scoren niet voor Chelsea tegen PSG (video)

© AFP

Hazard, Lukaku en De Bruyne mochten starten in New York.

Chelsea heeft in New York 1-1 gelijkgespeeld tegen de Franse vicekampioen PSG in zijn tweede oefenmatch op Amerikaanse bodem. De 38.202 toeschouwers in het stadion van baseballclub de Yankees zagen hoe de Rode Duivels Eden Hazard, Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne mochten starten.

Hazard speelde centraal op het middenveld, achter Lukaku. De Bruyne werd door Di Matteo op links geposteerd.

Belgen tonen zich

Hazard pakte in de eerste helft uit met een afstandsschot (zie video 15e minuut), terwijl PSG-doelman Douchez een schot van De Bruyne (23e minuut) moest plukken. Lukaku paste kort voor de pauze dan weer gepast naar Lampard, die zijn schot half geblokt zag. Net voor hij even na rust naar de kant werd gehaald, pakte Hazard nog uit met een knappe run maar zijn inzet werd in hoekschop gewerkt.

De Bruyne bleef na de eerste helft in de kleedkamer voor de Duitse nieuwkomer Marin, Lukaku en Hazard werden in de 62e minuut gewisseld voor respectievelijk Malouda en Piazon. Het was die laatste die acht minuten voor tijd de gelijkmaker lukte. Nene had PSG, zonder de toptransfers Ibrahimovic en Thiago Silva, in de 29e minuut op voorsprong gebracht. De EK-gangers John Terry, Ashley Cole en Petr Cech speelden hun eerste oefenmatch voor The Blues.

Samenvatting met acties van Hazard en De Bruyne:

Tournee

De ploeg van trainer Di Matteo won eerder in Amerika met 4-2 van de Seattle Sounders. Woensdag speelt Chelsea tegen een selectie van spelers die uitkomen in de Amerikaanse eerste klasse, zaterdag sluit het de Amerikaanse tournee af met een oefenpot tegen AC Milan. (Belga/KVDA)