België heeft van het organisatiecomité LOCOG 30.000 tickets toegewezen gekregen voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen. Dat is ongeveer twee keer meer dan voor de Spelen van 2004 in Athene en 2008 in Peking.

Dat werd maandag bekendgemaakt op de Britse ambassade in Brussel. Van die 30.000 tickets worden er 20.000 te koop aangeboden aan het grote publiek. De andere 10.000 zijn voorbehouden voor de Belgian Olympic Family (BOIC en partners, sportfederaties, familie atleten...).

First come, first served

De 20.000 tickets zijn vanaf dinsdagavond 23u30 te koop op de website van Suseia, dat door het BOIC werd gekozen als officieel agentschap voor reizen en wedstrijdtickets en dat nog onderhandelt met LOCOG voor bijkomende tickets. De verkoop gebeurt volgens het principe 'first come, first served'.

Tickets kunnen gecombineerd worden met reis en/of hotel. De koper krijgt direct na zijn betaling een attest; het 'fysieke' ticket is echter pas in juni 2012 beschikbaar. Iedereen kan tickets kopen, maar het leveringsadres voor de tickets moet in België zijn.

Openingsceremonie

Wie op Suseia naast tickets grijpt of er zijn gading niet vindt (tickets voor de openingsceremonie zijn niet beschikbaar, voor de finale in het vrouwentennis zijn de gesprekken tussen Suseia en LOCOG nog gaande), kan zijn geluk proberen op de website van LOCOG, die eveneens dinsdag wordt opengesteld.

Het principe is daar evenwel anders. Tot en met 26 april kunnen aanvragen ingediend worden, één per é-mailadres en Visakaart, en in juni worden de tickets toegewezen via loting.

België heeft van het organisatiecomité LOCOG 30.000 tickets toegewezen gekregen voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen. Dat is ongeveer twee keer meer dan voor de Spelen van 2004 in Athene en 2008 in Peking. Dat werd maandag bekendgemaakt op de Britse ambassade in Brussel. Van die 30.000 tickets worden er 20.000 te koop aangeboden aan het grote publiek. De andere 10.000 zijn voorbehouden voor de Belgian Olympic Family (BOIC en partners, sportfederaties, familie atleten...). First come, first served De 20.000 tickets zijn vanaf dinsdagavond 23u30 te koop op de website van Suseia, dat door het BOIC werd gekozen als officieel agentschap voor reizen en wedstrijdtickets en dat nog onderhandelt met LOCOG voor bijkomende tickets. De verkoop gebeurt volgens het principe 'first come, first served'. Tickets kunnen gecombineerd worden met reis en/of hotel. De koper krijgt direct na zijn betaling een attest; het 'fysieke' ticket is echter pas in juni 2012 beschikbaar. Iedereen kan tickets kopen, maar het leveringsadres voor de tickets moet in België zijn. Openingsceremonie Wie op Suseia naast tickets grijpt of er zijn gading niet vindt (tickets voor de openingsceremonie zijn niet beschikbaar, voor de finale in het vrouwentennis zijn de gesprekken tussen Suseia en LOCOG nog gaande), kan zijn geluk proberen op de website van LOCOG, die eveneens dinsdag wordt opengesteld. Het principe is daar evenwel anders. Tot en met 26 april kunnen aanvragen ingediend worden, één per é-mailadres en Visakaart, en in juni worden de tickets toegewezen via loting.