Belgische hockeymeisjes spelen 0-0 gelijk tegen China

(Belga) De Belgische hockeyvrouwen, 16e op de wereldrangschikking, hebben dinsdag in hun tweede groepswedstrijd op de Olympische Spelen van Londen 0-0 gelijkgespeeld tegen China, vijfde op de wereldranking. De Red Panthers kwamen nooit echt in de problemen, en konden een paar keer zelf aanspraak maken op de zege.

Na een tiental minuten leek België al op voorsprong te komen toen Stephanie De Groof scoorde vanop een strafcorner, maar na videoberaadslaging werd het doelpunt afgekeurd. Drie minuten voor tijd kregen de Belgische meisjes bovendien nog een grote kans, maar die werd gered door de Chinese doelvrouw. En diezelfde doelvrouw redde een halve minuut voor het einde opnieuw op een strafcorner, waarop de bal net naast ging. Eerder op de dag won titelverdediger Nederland in poule A met 3-2 van Japan. Op de openingsdag had Oranje al met 3-0 gewonnen van België, en won China met 4-0 van Zuid-Korea. Later op de namiddag staan Groot-Brittannië en Zuid-Korea nog tegenover elkaar. De volgende wedstrijd van de Red Panthers is donderdagavond tegen Groot-Brittannië. (DSB)