Hij mag dan wel sinds 2004 invalide zijn (de prijs die Birger Jensen betaalde voor zijn loopbaan), een opvallende figuur zal de Deense ex-goalie altijd blijven.

De inmiddels zestigjarige legendarische doelman is een flapuit, een Viking die tussen 1974 en 1988 prachtige tijden beleefde bij blauw-zwart. Een speelvogel en een rebel bleek Jensen, die omwille van het feit dat hij geen blad voor de mond neemt, vaak in de clinch lag met de trainers en het bestuur van zijn geliefde Club Brugge.

"Ik was niet bepaald een stichtend voorbeeld", weet Jensen tot op vandaag. In zijn biografie maakt hij ruimschoots plaats om te spreken over succestrainer Ernst Happel en de caféploeg van Henk Houwaart in de gouden jaren tachtig, maar evengoed besteedt hij aandacht aan krachtige persoonlijkheden als Réne Vandereycken, Marc Degryse, Jan Ceulemans, Raoul Lambert en Johny 'Tuborg' Thio.

Leuk in het vlot leesbare boek zijn op het einde de lijstjes, met de top elf van muziek, de vijf belangrijkste mensen, zijn dream team, maar vooral ook een persoonlijke top tien van beste prestaties. De nostalgici kunnen daardoor weer even wegdromen. (FV)

'Birger Jensen. Mijn blauw-zwart hart' van Raf Willems werd uitgegeven door Lannoo, telt 157 pagina's en kost 19,99 euro.

Hij mag dan wel sinds 2004 invalide zijn (de prijs die Birger Jensen betaalde voor zijn loopbaan), een opvallende figuur zal de Deense ex-goalie altijd blijven. De inmiddels zestigjarige legendarische doelman is een flapuit, een Viking die tussen 1974 en 1988 prachtige tijden beleefde bij blauw-zwart. Een speelvogel en een rebel bleek Jensen, die omwille van het feit dat hij geen blad voor de mond neemt, vaak in de clinch lag met de trainers en het bestuur van zijn geliefde Club Brugge. "Ik was niet bepaald een stichtend voorbeeld", weet Jensen tot op vandaag. In zijn biografie maakt hij ruimschoots plaats om te spreken over succestrainer Ernst Happel en de caféploeg van Henk Houwaart in de gouden jaren tachtig, maar evengoed besteedt hij aandacht aan krachtige persoonlijkheden als Réne Vandereycken, Marc Degryse, Jan Ceulemans, Raoul Lambert en Johny 'Tuborg' Thio. Leuk in het vlot leesbare boek zijn op het einde de lijstjes, met de top elf van muziek, de vijf belangrijkste mensen, zijn dream team, maar vooral ook een persoonlijke top tien van beste prestaties. De nostalgici kunnen daardoor weer even wegdromen. (FV)